Proč vybaví chránič při zapnutí spotřebiče mimo chráněný okruh?

<< < (3/3)

David Hruda:
Já myslel to, jestli Fi odpojí i N.
Kde je chyba, to je jiný příběh- jak píšeš- ...-2dny.

V souvislosti s tímhle se mi vybavily informace od majitelů- ještě včera to svítilo, tohle vždycky fungovalo....,  a ty po dvou dnech bádání zjistíš, že tam chybí kabel a nikdy tam nebyl. :)

Lukáš Rotrekl:
:) Jo to taky znám.

Jirka Š. Svejkovský:
Nechte to na elektrikáři. Bude muset poodpojovat modré vodiče a hledat snížený izolační odpor proti PE. Teda pokud to nenajde dřív metodou "kde by to asi tak mohlo být". Pro laika je to činnost poněkud riskantní.

Připomíná mi to situaci v jedné benzínce. Druhý den po předání hlásili divnou závadu. Po setmění soumrakáč rozsvítil prostor stojanů. Asi půl hodiny až hodinu na to spadl chránič a byla tma. Když ho zkoušeli nahodit, dařilo se to někdy až na několikátý pokus.

Když jsem tam večer přijel, svítilo se. Po návratu domů telefon, máme tmu ... Fakt dost dlouho jsem hledal, až našel svítidlo u LPG připojené na PE ("montér" si moc zkrátil N, tak to zapojil takhle). Jediné svítidlo, které bylo ještě za PIR, takže to čekalo, až si někdo přijede pro plyn...

Václav Třetí:
Citace: David Hruda  03.08.2018, 09:00

Já myslel to, jestli Fi odpojí i N.
Kde je chyba, to je jiný příběh- jak píšeš- ...-2dny.

V souvislosti s tímhle se mi vybavily informace od majitelů- ještě včera to svítilo, tohle vždycky fungovalo....,  a ty po dvou dnech bádání zjistíš, že tam chybí kabel a nikdy tam nebyl. :)

Jo, to znám taky. Několik let fungující dvoudrátová elektroinstala ce v podkroví za chráničem. Pan kutil se doslechl, že má mít ve dřevěné konstrukci chránič, ale dvoudrát se mu předělat nechtělo. Fungovalo to bezchybně až do doby, kdy se na PEN za chráničem dostala zem od jinud...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana