Jaký je váš názor na nové připojovací podmínky E.ON 2018?
Marian Votava:
Po dlouhé době se opět přistoupilo k plombování připojovacích skříněk. >:(
Prý z důvodu bezpečnosti.
Takže nové přípojky budou vybudovány tak že se připojí HDV a nachystá kabel k připojovacímu bodu (PS , PR1,2 skříň s nožovými pojistkami). Pak se pošle žádost na E.ON na osazení elektroměru s revizní zprávou (kde bude pouze uvedeno že vyhovuje z normě hlediska uložení, připojení a izol. stavu vodiče) ale bez změření sledu fází a imp. smyčky, a hlavně úplně největší p... MUSÍ BÝT V REVIZNÍ ZPRÁVĚ, ŽE ŽÁDÁME O PŘIPOJENÍ K SÍTI (zle).
Protože se muže stát že přijede technik EONu a osadí elektroměr, ale jaksi přívod nezapojí do PS, takže elektroměr bude, ale dům bude bez dodávky.
Prostě nechci být vulgární,ale jsou to dominantní h...vada.
Dříve jsem vše nachystal, připojil, změřil, napsal RZ a technik dojel osadil elektroměr a bylo.
Takto vystavit 2 RZ jednou bez napětí,pak s napětím. (no pro mě dobře, ale co zákazník).
Pokud bude rekonstrukce přípojky tak to aby si zákazník vzal dovolenou a zkoordinoval činnost technika E.ONu a elektro firmy aby nebyl bez dodávky celej den.
A vůbec se divím jaký je rozdíl mezi vzděláním technika E.ONu a jiného elektromontéra?
Oba si při připojování v PS musí uvědomit činnost v blízkosti částí pod napětím.
Musí přijít tlak zákazníků na E.ON ... popř na ERÚ.
No to je asi fikce .... ;D
František Šohajda:
A nové PP jste našel kde?
Díval jsem se, novinky nejsou na jejich WEBu žádné. Ani PP? (norm)
Citace
Po dlouhé době se opět přistoupilo k plombování připojovacích skříněk. Hněv
Zatím u mě nikdy neplombovali skříňky žádné! Doposud. A několik měření jsem dělal.
Jaroslav Jonáš:
Jestli eon začal plombovat PS nevím. Podle zřejmě posledních PP ze září 2017 si eon vyhrazuje právo jakéhokoli přístupu do připojovacích skříní všeho druhu za jakýmkoli účelem jenom a pouze svým pověřeným pracovníkům. Pokud na tomto důsledně trvají, může to elektro firmám dost komplikovat život. Každý potřebný vstup do přípojkové skříně předem projednat na eon distribuci, vše možné dopředu připravit, potom poslušně čekat na místě na pracovníky eon distribuce, kteří PS otevřou, připojí připravené konce kabelů na svorky atd, vše mají popsané v PP část 16; Podle toho všeho elektro firmy na území eon kličky k přístupu do připojovacích skříní už nepotřebují.
Zdeněk Pikhart:
Postup je následující.
Připraví se odběrné místo (usadí do země kaplička pro elektroměr a podobně), kabel zůstane připravený u paty pojistkové skříně.
Domluví se termín s technikem Eonu na připojení a ve smluvenou dobu si každý připojí svůj konec kabelu.
Teprve potom se provede revize a pošle žádost o připojení.
Vše je o domluvě a technici Eonu jsou vstřícní (asi nejvíc ze všech distributorů).
To vše se dá domluvit na jedno dopoledne.
Jen je potřeba mít lopatu, na zaházení země kolem pojistkové skříně.
Bašta Roman:
Trochu citace z úvodu připojovacích podmínek platných od 1.9.2017:
E.ON Distribuce, a.s v rámci svého licencovaného území pověřil výkonem oprávnění v oblasti uplatňování technických podmínek pro připojování měřicích zařízení a jejich kontroly v odběrných místech společnosti E.ON Česká republika, s. r. o., E.ON Servisní, s.r.o. a další pověřené subjekty (dále pro účely tohoto materiálu jen E.ON).
Pokud děláte víc připojení, zkuste se stát jejich externím "dodavatelem".
Jinak o plombování HDS v nich nic není ...
Můžeme se divit, že si chrání své zařízení, když kvalita řemeslníků, i v elektrice, je "velmi různorodá"? ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana