Jaká jsou rizika se stavbou trafostanice mezi rodinnými domy?

<< < (4/7) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  30.07.2018, 21:09

A proč by jste to proboha dělali? ?  :-\  Máte k tomu nějaký rozumný důvod? Sem s ním!

To bude podobné jako s autobusovou zastávkou. Každý ji chce mít blízko, ale v žádném případě před svým domem.

Zdenek Hejčl:
Poslal: Jan Franěk
Promiň Zdenku, ale co to má společného s dotazem?

Honzo, pokud to bude na mém pozemku, nebo v sousedství, jsem účastníkem stavebního řízení a mohu vznést podmínky....
Pak to také souvisí s věcným břemenem - v sousedství mi mohou znehodnotit pozemek.
To se týká ochranného pásma. / vrchní vedení/
Ale bude to v zemi, tak to asi moc nehrozí, jen v případě hrabání v zemi...
Informace o situaci byly dodány až po dotazu.  

Jako soused poprvé hrabal a seknul kabel vn v zemi. Odstávka asi 3 hodiny.
Podruhé a opět se nepoučil znova, kabely a odstávka 6 hodin konečná oprava asi 14 dní...
Pohodička... neměl vytrasírováno a práce načerno.
Asi tak...... ;)

Václav Kouble:
Citace: Fuk Tomáš  30.07.2018, 21:17

To bude podobné jako s autobusovou zastávkou. Každý ji chce mít blízko, ale v žádném případě před svým domem.

Pokud se podíváte na můj prvotní dotaz, tak tam jsem rozhodně se neptal jak zabránit stavbě trafa, ale ptal jsem se na rizika, která se stavbou souvisí. Současný stav naší rozvodné sítě rozhodně není kritický. To nám potvrdili i z ČEZu. Pouze chtějí vyměnit dráty za kabely a k tomu postavit novou trafačku. Ta je mezi našimi domy něco nového a neznámého, takže se ptám na rizika. Samozřejmě uvítám, když mi někdo sdělí i pozitiva.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Kouble  30.07.2018, 22:40

... postavit novou trafačku. Ta je mezi našimi domy něco nového a neznámého, takže se ptám na rizika.
...

Stává se, že jistou komplikaci přinese ochranné pásmo kabelu.
Není problém ho zakopat do chodníku, u každého objektu postavit sloupek s pojistkami, elektroměrovým rozvaděčem...
Ale pak si vzpomenete, že chcete elektricky otvíraná vrata, to ale bude vyžadovat instalaci nových pevnějších sloupků, a máme tu zemní práci v ochranném pásmu...

ACEOF ACES:
Citace: Fuk Tomáš  30.07.2018, 21:17

Nevím, jestli každý chce mít blízko transformátor, ale přece už existuje stávající transformátor.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana