Kdy měřit zemní odpor nového zemniče?

<< < (4/4)

Jan Franěk:
Tý  vo...e . To už mi hlava nebere. Chtěl jste radu? Máte jich  zde víc než dost.

Citace: V Beranek  24.07.2018, 19:57

Je vidět že nikdo nečte jaké podloží jsem napsal že je.Chtěl bych vidět zaklepání tyče do pískovce a to ještě v dvoumetrové délce.

Ale samozřejmě že čte. Osobně jsem odpovídal ještě před tím, než z vás vypadlo složení země.

A je jen udivující, že nikdo nenapsal odpověď jaké zkušenosti má s výkopem,popřípadě s deskovým zemničem,to byla původní otázka.

A co je udivující? Jaké máme mít zkušenosti s výkopem? Normálně se kope, nebo hrabe. To děláte výkop prvně? Je kam hrabat? myslím v nějaké slušné délce? Víte co je to DEHNIT?
O zkušenostech se zemnícíma deskama jsem psal hned v prvním příspěvku, vložil pár odkazů a kolegové jen potvrdili tyto zkušenosti a poznatky. Tak proč píšete že jste nedostal žádnou odpověď?

Víte, ono hned v úvodu vložit všechny proměnné, zpravidla znamená rychlou a správnou odpověď. Protože nejste toho schopen a informace z vás lezou postupně, opět opakuji - pozvat odborníka přímo na místo, provést měření a nechat zpracovat slušnej návrh. To je základ úspěchu. Jinak se nadřete a vyřešíte leda tak prd. Jen prošustrujete čas a peníze investora. Já nevím jak to mám ještě srozumitelněji napsat. Je vidět že o radu vlastně nestojíte, jen si chcete potvrdit že to děláte správně a nic jiného. Promiňte, ale takový z toho mám pocit.

PS: vámi navrhovaný deskový zemnič, obzvlášt v podobném terénu, bude vykazovat blbé hodnoty jak těsně po pokládce a zasypání, tak třeba i za půl roku, nebo rok. Leda by před tím vydatně pršelo. Coj je na tom nepochopitelné ho? Pořádně si projděte poslané odkazy, které se týkají deskového zemniče. Naleznete tam i na vysvětlení ing. Kříže, nebo s jakou normou je deska v rozporu.

Milan Hudec:

Pozemek je soukromý a patří k budově,nechápu že se ještě někdo nesetkal stím že budova je 50 let stará a že neexistuje žádná dokumentace odpadů,el. vedení,vody a plynu po pozemku,jediné co se dozvíte je kde končí na hranici pozemku.
Je vidět že nikdo nečte jaké podloží jsem napsal že je.Chtěl bych vidět zaklepání tyče do pískovce a to ještě v dvoumetrové délce.
A je jen udivující, že nikdo nenapsal odpověď jaké zkušenosti má s výkopem,popřípadě s deskovým zemničem,to byla původní otázka.Řeší se tu zda je deskový zemnič špatný a jsou vhodnější tyče.
Odpovím si sám ano je rozdíl měřit hned po vykonaném díle nebo týden po něm,odpor je jiný.

Takže.
Jste omezen prostorem kolem a skálou v hloubce 50-80 cm.
Pokud jsou k dispozici alespoň 2x2m, odhrabejte až na skálu, vezměte kolo pásku, "povolte ho" na průměr oněch 2m, spojte konce k sobě, použijte např.  bentonit, jednoduché a pro obdobné podmínky asi max.řešení.
Z jakého důvodu jste si namísto tohoto návodu či obdobného řešení vybral desky, které z části zahrabáváte do skály a z části je zaléváte betonem?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana