Je mikropáječka s pájedlem napájeným SELV (PELV) spotřebič držený v ruce?

(1/5) > >>

Petr Matuška:
V naší firmě se používají mikropáječky s pájedlem napájeným bezpečným malým napětím (Weller WS81 apod.) a horkovzdušné páječky (Hakko FR-802) s plechovou krabicí s kompresorkem a pájecí hubicí na konci   hadice. Při používání se drží jenom pájedlo, resp. hubice, tedy ne celé zařízení. Zařízení se používají v normálních (vnitřních) prostorech ve výrobní hale  ( = ne venku).
V návodu k WSD81 je uvedeno
Třída ochrany:  1 (řídicí jednotka) a 3 (pájecí pero)
Dosud tato zařízení mám posouzená jako spotřebič držený v ruce se lhůtou revizí 12 měs. pro třídu II a 6 měs. pro třídu I dle ČSN 331600 ed.2.
Problém spočívá v tom, že ta pracoviště, kde se mikropáječky používají, reviduji 1x za 12 měs. a ta 6měsíční lhůta mě tam zachází.
Jsem RT a správce spotřebičů v jedné osobě, tudíž těžko budu zařazení do tříd přehazovat na někoho jiného.
Jak byste takové zařízení posoudili ?

David Hruda:
Můj názor:
Máte lhůty pro revizi tř. I a tř. II.
Tř. III lhůtu nemá- proto na ní nedělám revize. Řídící jednotka není držena v ruce.
Analogicky PC +  myš.

Zdeněk Friedrich:
Tř. III sice lhůtu má, ale jináč souhlas a provádění revizí dle ČSN 33 1600 ed.2 revizákem považuji za vopruz.

David Hruda:
Zase jsem měl ruce rychlejší než hlavu....   ::)

Petr Matuška:
To Z. Fridrich
Vopruz to je, ale zaměstnavatel mě za to platí smluvenou mzdu ve smluvených termínech (tuším každý měsíc kolem 14.)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana