Jak získat vedení přípojky, když mi v tom brání cizí pozemky?
Jiří_Hrubý:
Citace: Fortika 01.10.2018, 12:02
Přes můj pozemek má soused natažený kabel ze sloupu do štítu svého domu.
Niance je v tom, že je to vzdušná přípojka. No a ten vzduch, kterým jde, není váš. Rozměry pozemku jsou dány pouze plochou a až v případě umístění stavby přibývá hloubka a výška.
Jiná situace by byla v případě, že tam bude stavba a někdo natahne přípojku tak, že bude omezovat užívání stavby, například ochranným pásmem, dtto jako u kabelu zemního.
Ale jak už bylo řečeno, hádejte se s distributorem, možná ho uhádáte, nebo si najměte právníka a může se stát, že ty náklady ve výsledku přerostou cenu přeložky.
Petr Pavlíček 1:
Zajímavé téma, také budu muset řešit podobný problém.
Budu potřebovat přípojku na zahradu, která je vzdálená od DS cca 200m.
Smutné je, že kolem zahrady vede 22kV :D
Samozřejmě na vlastní náklady je to pěkný ranec + ještě zodpovědnost za HDV.
Slyšel jsem názor, že pokud podají žádost min. 3 vlastníci na 3 přípojky, musí distributor (Eon) zřídit přípojku na své náklady.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Petr Košut:
Citace: Petr Pavlíček 1 05.10.2018, 11:52
Zajímavé téma, také budu muset řešit podobný problém.
Budu potřebovat přípojku na zahradu, která je vzdálená od DS cca 200m.
Smutné je, že kolem zahrady vede 22kV :D
Samozřejmě na vlastní náklady je to pěkný ranec + ještě zodpovědnost za HDV.
Slyšel jsem názor, že pokud podají žádost min. 3 vlastníci na 3 přípojky, musí distributor (Eon) zřídit přípojku na své náklady.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Platíte rezervaci dle jističe. Vedení dělá distribuční společnost a je následně součástí veřejné distribuční sítě. Dle energetického zákona má distributor zákonnou povinnost připojit k DS každého a umožnit distribuci elektřiny každému, kdo o to požádá a splňuje podmínky stanovené prováděcími právními předpisy a obchodní podmínky stanovené PPDS, s výjimkou případu prokazatelného nedostatku kapacity zařízení pro distribuci nebo při ohrožení spolehlivého provozu distribuční soustavy.
Jiří_Hrubý:
Máte to naučený hezky, ovšem předřečník uvádí vzdálenost 200m od nejbližší části sítě.
V takovém případě se jedná o spoluúčasti a až pak může řešit rezervaci.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana