Jak získat vedení přípojky, když mi v tom brání cizí pozemky?

<< < (7/8) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  11.08.2018, 07:10

Jinak majitele pozemků chápu.  Osobně bych si taky bránil své pozemky a nikoho kdo mi chce snížit jejích cenu, tam nepustil bez boje.

Pokud je to tak, že je tam LDS a vlastní ji majitel okolních pozemků/objektů, tak to by zřejmě po udělení souhlasu s věcným břemenem byl bezodkladně zbaven svéprávnosti.

Petr Košut:
Možnost využívat elektrickou energii je veřejným zájmem (§ 3 odst.2 EZ).Určitě je ve veřejném zájmu, abyste měli doma elektrickou energii (tato energie vzniká z přírodního bohatství naší země). V objektech následně bude  prováděna výrobní činnost a zaměstnávaní lidé. Navíc vyvlastnění je možné, pokud majitel nemůže řádně užívat nemovitost což bez el. energie jistě nejde. Nechme toto prosím na lidech ze stavebního úřadu.

Vedení bude ve vlastnictví distributora a součástí přenosové soustavy. Jistě distributor bude vedení dimenzovat/koncipovat tak, aby mohl v průmyslovém areálu připojit i jiné zákazníky.

Špatně jsem se vyjádřil přípojku nevlastním a smlouvu s distributorem ani prodejcem nemám. Jde o přípojení nového el. zařízení.  (poklona)  všem za rady a názory asi tu již nic kloudného nevymyslíme.   

Fortika:
,  mám opačný problém.
Přes můj pozemek má soused natažený kabel ze sloupu do štítu svého domu.
Ještě to není deset roků a nemá ode mne podepsaný žádný souhlas.
Ani neexistuje žádné věcné břemeno.
Mám nějakou šanci donutit E.on, nebo souseda, aby bylo toto vedení přeloženo a vedeno k němu z vedlejšího sloupu, který stojí přímo před jeho domem ?
Nerad bych promeškal domu vydržení a pokud se některé z dětí rozhodne na zahradě postavit dům, nerad bych aby museli platit nepovolenou nikdy přeložku.

Jan Franěk:
Citace: Fortika  01.10.2018, 12:02

,  mám opačný problém.
Přes můj pozemek má soused natažený kabel ze sloupu do štítu svého domu.
Ještě to není deset roků a nemá ode mne podepsaný žádný souhlas.

Tak na co čekáte? Jasně projevte svůj nesouhlas. Například napadením této přípojky u distributora. Podle jeho odpovědi pak postupujte dál. Pokud si dobře pamatuji, tak je to 10 let kdy se nikdo nevyjádří proti, tak automaticky vznikne věcné břemeno. Tedy dost zjednodušeně  o:-) 
Ale opět je to otázka na právníka. Zde jsou elektrikáři kteří rozumí technickým záležitostem a ne právním otázkám. Najměte si právníka který se specializuje na práva s tímto zaměřením.

Vlado Konrád:
Vecné bremeno sa vzťahuje len na vedenia uložené na pozemku, ktorý je evidovaný v katastri nehnuteľností. S niečím si to mýlite.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana