Proč odporová zátěž zamezí vybavení jističe?

<< < (2/6) > >>

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  09.07.2018, 22:42

Potmě se bojí  :D

To bude možná ono, nicméně mě zaujalo vysvětlení s tou strmostí náběhu, kterému sice úplně nerozumím matematickofyz icky, ale nějaký smysl v tom vidím.

Fuk Tomáš:
Citace: Martin H.  09.07.2018, 21:41

Strmosť dI/dt rozhodujúca pre elektromagneti ckú spušť ističa...
To jste vyčetl kde?

A teď jedna vážně míněná hypotéza. Pokud je elmg. spoušť napružena proudem ohmické zátěže, tak se vymezí vůle a v momentě, kdy pak o pár ms později přijde vrchol toho šťouchu od motoru brusky, je už zapřená. Když tam ten proud ohmickou zátěží není, naráží jho elektromagnetu do spouště s rozběhem, a tedy ji snáze aktivuje.
Pro ověření hypotézy by bylo třeba v dotyčném jističi vymezit vůle (nějakými podložkami?) a mělo by se chování s/bez ohmické zátěže srovnat.

Milan Hudec:
Citace: Hugo K.  09.07.2018, 22:21

Vybaví jistič i při připojení jiného nářadí se stejným příkonem ?
Vím že je to vyloženě hloupá otázka, ale nemám rád cívky.

Nezkoušel jsem.

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  09.07.2018, 22:53

To jste vyčetl kde?

A teď jedna vážně míněná hypotéza. Pokud je elmg. spoušť napružena proudem ohmické zátěže, tak se vymezí vůle a v momentě, kdy pak o pár ms později přijde vrchol toho šťouchu od motoru brusky, je už zapřená. Když tam ten proud ohmickou zátěží není, naráží jho elektromagnetu do spouště s rozběhem, a tedy ji snáze aktivuje.
Pro ověření hypotézy by bylo třeba v dotyčném jističi vymezit vůle (nějakými podložkami?) a mělo by se chování s/bez ohmické zátěže srovnat.

To zní geniálně.
Mít tvé vědomosti, tak žiju déle.

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec  09.07.2018, 22:52

... mě zaujalo vysvětlení s tou strmostí náběhu, kterému sice úplně nerozumím matematickofyz icky, ale nějaký smysl v tom vidím.
Já v tom, ve smyslu svého předchozího příspěvku, vidím ten smysl, že při vysoké strmosti di/dt dosáhne proud vysoké hodnoty dříve, než se vymezí ty vůle, a tedy jho elmagnetu kopne do spouště s rozběhem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana