Jakou chemickou maltu/kotvu používáte a proč?

<< < (3/4) > >>

Juraj Rojko:
Člověk nemusí být chemik. Ke všem výrobkům pro stavebnictví existuje totiž takový cár papíru, kterému se říká technický list a který dopodrobna vysvětluje k čemu daný výrobek slouží a jak jej správně použít. Bohužel většina řemeslníků o jeho existenci ani netuší a polovina té zbývající menšiny jim pohrdá, protože to vyžaduje čtení a přemýšlení což je činnost neoblíbená už od základní školy.

Jan Franěk:
Citace: Juraj Rojko  04.07.2018, 14:47

Člověk nemusí být chemik. Ke všem výrobkům pro stavebnictví existuje totiž takový cár papíru, kterému se říká technický list a který dopodrobna vysvětluje k čemu daný výrobek slouží a jak jej správně použít. Bohužel většina řemeslníků o jeho existenci ani netuší a polovina té zbývající menšiny jim pohrdá, protože to vyžaduje čtení a přemýšlení což je činnost neoblíbená už od základní školy.

Nevidím to stejně, ale spíš  jako předchozí kolegové. Prostě si nechám poradit od odborníka co je pro mojí potřebu v danou chvíli a  pro konkrétní  pripad  to nejlepší a v návodu už hledám jen správné použití (aplikační postup) a dobu tuhnutí. Víc není potřeba.

Milan Hudec:
Typ. chyby výběru:
Ne každá vydrží teplo pokud se kotvený mat.sváří.
Obdobně ne každá je vhodná pro únikovky a pod.
Ne každá má potřebné certifikáty.
Nerozlišování tlačené a tažené oblasti betonu.
Použití jakékoli i na dym.namáhané kotvy.
Opomenutí skutečnosti že některé "žerou" běžnou ocel používanou ke kotvení.
Certifikovaná není jen hmota, ale většinou i kotevní prvek (tvoří sestavu).
A mnoho dalších.

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec  04.07.2018, 20:09

Ne každá vydrží teplo pokud se kotvený mat. sváří.
To některá vydrží? Fakt?

Juraj Rojko:
Citace: Jan Franěk  04.07.2018, 18:02

Nevidím to stejně, ale spíš  jako předchozí kolegové. Prostě si nechám poradit od odborníka co je pro mojí potřebu v danou chvíli a  pro konkrétní  pripad  to nejlepší a v návodu už hledám jen správné použití (aplikační postup) a dobu tuhnutí. Víc není potřeba.

No vidíte, zrovna na vás jsem při psaní myslel, že asi budete jedním z těch, pro které je technický list základ.  ;)

Rada od odborníka je určitě dobrá, minimálně pro první orientaci, ale musíte mít jistotu, že vám ji dává skutečně odborník. A jak ho poznat, že? Prodavače ani obchodní zástupce po zkušenostech za spolehlivé odborníky obecně nepovažuju. (Mám ale dobrou zkušenost s technickými poradci renomovaných firem.) Každopádně ani konzultace se skutečným odborníkem nemusí být úplně spolehlivá, protože můžete nevědomky zamlčet okolnosti, které jsou pro výběr materiálu podstatné. Proto jsem toho názoru, že základem spolehlivých informací je vždy technický list. Už jen proto, že v případě průšvihu vám argument "ale oni mi to poradili" příliš nepomůže.

Citace: Milan Hudec  04.07.2018, 20:09

Typ. chyby výběru:
...

Ještě doplním jednu základní, přesto leckdy opmíjenou: vlhkost v místě kotvení

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana