|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #1 kdy: 24.06.2018, 10:49 » |
|
Není. Za tímto chráničem musí být do napájecího okruhu zařazen ještě jistič.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #3 kdy: 24.06.2018, 13:03 » |
|
Není. Za tímto chráničem musí být do napájecího okruhu zařazen ještě jistič.
Ono by to chtělo znát některé podrobnosti. Když chránič "vydrží" proud 40A, měl by být přívod k němu jištěn max. 40A. A pokud je za chráničem celý pevný rozvod dimenzovaný min. na 40A, netrval bych na dalším jištění
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #4 kdy: 24.06.2018, 13:43 » |
|
Jirko, chceš tím říci, že není potřeba jakkoli jinak chránit zásuvkový okruh napojený za tímto chráničem? To jsi mi pravděpodobně nerozuměl ?? Před tímto chráničem se dá běžně předpokládat už jen hlavní jistič před elektroměrem, který byt typoval na hodnotu 3x20A a vyšší. Pak určitě nemyslíš vážně co jsi tu napsal s ohledem na obsah prvotního dotazu Zřejmě si se řádně neseznámil s prvotním dotazem. Zkus to ještě jednou.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
|
« Odpověď #6 kdy: 24.06.2018, 14:19 » |
|
Jirko, chceš tím říci, že není potřeba jakkoli jinak chránit zásuvkový okruh napojený za tímto chráničem?
Já jenom popsal návod, jak to pozná. Když chránič "vydrží" proud 40A, měl by být přívod k němu jištěn max. 40A.
A některé dokonce jenom 32A při předjištění pojistkou.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #7 kdy: 24.06.2018, 14:24 » |
|
Já jenom popsal návod, jak to pozná.
Ale já to psal druhému Jirkovi
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #8 kdy: 24.06.2018, 14:26 » |
|
Jirka to myslel spíše tak, že za tímto chráničem je nějaký obvod, který nevyžaduje další jištění a před tímto chráničem je nějaké jištění nepřesahující 40A. Potom by to bylo dle mě v pořádku.
Sakra chlapi, podívejte se na fotku u prvotního dotazu a tam jasně uvidíte, co je napojeno za chráničem. Pak nemusíte odpovídat na věci naprosto nesouvisející s tímto dotazem
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #9 kdy: 24.06.2018, 14:38 » |
|
...podívejte se na fotku u prvotního dotazu ...
Asi bych se měl omluvit že jsem to zkouknul jen tak narychlo a bral jsem to jako přívod na 3f kotel...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #11 kdy: 24.06.2018, 18:56 » |
|
Ale taky tam může být ještě jedna taková krabička, kde jsou jističe...Ale spíše ne...
Proč by pak padla otázka ohledně jištění? Nebo zase máme jen jeden dílek z bohaté skládačky, kdy řekneme podle jednoho dílku, že obrázek bude modrý. Pak se ukáže, že jeden modrý dílek celý obraz nedělá a obrazek nakonec vyzní spíš žlutě.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Tondys
Neverifikovaný uživatel @2
|
|
« Odpověď #13 kdy: 25.06.2018, 09:31 » |
|
Přečetl jsem odpověď na otázku, . Vzhledem k diskuzi bych jen rád doplnil, že před chráničem jsou 3 x pojistky 35 A a za chráničem jističe a pojistky, přikládám fotku. Původně jsem dal jen fotku chrániče, protože mne zajímalo, zda má i funkci jističe a nyní vím, že ne.
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
|
|
« Odpověď #14 kdy: 25.06.2018, 10:21 » |
|
Vzhledem k diskuzi bych jen rád doplnil, že před chráničem jsou 3 x pojistky 35 A a za chráničem jističe a pojistky, přikládám fotku.
Tak to máte nejspíš správně.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #15 kdy: 25.06.2018, 10:36 » |
|
Tak to máte nejspíš správně.
Tak to bych chtěl sakra vidět. Cca 50-70 let staré řešení pojistkami (dost možná i starší) a před nimi PCH? Jestliže proběhla rekonstrukce stávající instalace (výměna kabelů), nechápu proč pak není po rekonstrukci i ten rozvaděč. Nějakej mňoukohafan
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
|
|
« Odpověď #16 kdy: 25.06.2018, 10:40 » |
|
Tojo, je to můzeum. Ale jestli jsou za PCH okruhy v TN-S, pak je použití chrániče správně. Předjištění 35A + jištění za PCH.
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #17 kdy: 25.06.2018, 10:48 » |
|
Honzo, na jižní moravě byly distribuuční sítě v TT, většinou osazené napěťovým chráničem i ve funkci hlavního jističe. Pokud to nebylo nějak zanedbané a odrbané při realizaci, bylo to v plastových kabelech, málo kdy většinou nebyl problém při nějaké úpravě, doplnění, opravě nasadit na běžný domek proudovej chránič se 30mA vybavovacího proudu.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|