Jak bezpečně nainstalovat zásuvky do dřeva?
Kamil Novák:
Odpověď už dorazila :
http://www.abb-epj.cz/argument.asp?thema=5103&item=35622
Citace
Datum vložení: 1.1.2007 22:32:27
Od: Kamil Novák <elektrorevize@seznam.cz>
Předmět: Krabice pod zásuvky do C3 - podruhé
(poklona) za odpověď. Můžete mi sdělit, jakou výhodu tedy přináší použití vašich výrobků, určených i do C3, jestliže je i v tomto případě nutné použít krabic do C3 ?
Zavedením možnosti montáže našich výrobků do všech stupňů hořlavosti B, C1, C2, C3 odpadá elektroinstala térovi zjišťování, o jaký typ hořlavého podkladu se jedná.
Pro montáž výrobků ABB do všech stupňů hořlavosti je současně nutno použít i odpovídající krabici - viz katalog Kopos Kolín.
Ale stupeň hořlavosti jsem přeci nemusel řešit ani dřív, když byla použita krabice s Koposu. Takže mi nějaká výhoda v použití strojků z ABB-EPJ stále uniká. :-[
Nehledě na fakt, že volba co a kam použít by se asi neměla řešit ař při vlastní montáži. Co by potom dělali projektanti ? ;)
Milan Karvánek:
Tak to sem teda jelen. Odpovědi ABB vlastně popírají možnost použití jejich "speciálních přístrojů do věech hořlavých podkladů" bez použití speciálních krabic do hořlavých podkladů. K čemu tedy ta speciálnost přístrojů je dobrá?
Dovedl bych si představit kombinaci : obyčejná krabice do dutých příček + spec. přístroj od ABB. Ale to podle ABB nestačí. Hmmm, tak asi zůstanu u normálních přístrojů a speciálních krabic. :)
Kamil Novák:
TO Karvánek
Přesně jak píšete. Navíc v tomto případě nejde (kupodivu) asi ani o peníze, protože speciální přístroje do C3 nejsou nikterak dražší než nespeciální.
Buď se chtěla ABB blejsknout před konkurencí a nebo se jedná o bezpečnost 2 (na druhou).
Petr Přikryl:
V chytré knížce jsem našel toto. Zásuvky provedení Classic a Tango mají krycí víčka z materiálu, který není odolný proti šíření plamene. Při montáži do hořlavých hmot musejí být podkládány nehořlavou tepelněizolačn í podložkou tloušťky 5mm. Takže podle této knihy krabička C3 ?? ale pod víčko lignát. Nádhera asi si to doma udělám :-)
Jan Němec:
Přátelé, o pár příspěvků výše je odpověď, proč krabici i strojek do hořlavé hmoty trochu jiný. Krabice vám jistí požár dutinou, strojek, nebo spíš jeho plast, jistí to, že při požáru sám odkapáváním nezapálí tu desku z venku. Alespoň takto to bylo kdysi osvětleno mi. Trochui to omezuje při výběru barev, ale co se dá dělat. Béžová a šedá jsou taky prima barvičky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana