Může být 3f/5p zástrčka u míchačky?

(1/6) > >>

Jan P:
Opravil jsem si starou 3f míchačku, vyměnil zteřelý přívodní kabel a dal tam 3f/5p zástrčku 16A protože mám doma na zdi stejnou zásuvku a i prodlužku mám 5x2,5 s 5p/16A zakončením.
Stavil se místní elektrikář a všimnul si toho a "sjel" mne za to, že tam nesmí být 5p zástrčka, ale jen taková, která odpovídá drátům v přívodu míchačky, tj. 4.

Je to opravdu špatně a vadí to něčemu? Za sebe v tom nevidím bezpečnostní problém (zkrátka N kolík je nezapojený),  ale rád se nechám poučit a napravím ev. chybu.

Milan Hudec:
Norma na poh.přívody má podobné pomýlené nápady, snad by se dalo najít porušení nezasáhnutí do výrobku.
Pro vaše řešení zas hovoří méně spojů bez použití redukcí.

František Šohajda:
Citace

Je to opravdu špatně a vadí to něčemu? Za sebe v tom nevidím bezpečnostní problém (zkrátka N kolík je nezapojený),  ale rád se nechám poučit a napravím ev. chybu.

A jak by jste chtěl pak zapojit míchačku, kde N vodič není potřeba??
Do 5-ti kolíkové pevné zásuvky? :o ;D

Jan P:
Citace: František Šohajda  05.06.2018, 13:14

A jak by jste chtěl pak zapojit míchačku, kde N vodič není potřeba??
Do 5-ti kolíkové pevné zásuvky? :o ;D

Nerozumím Vaší otázce. Motor má svorkovnici L1, L2, L3 a PE. K čemu by potřeboval N?
Zásuvka na zdi je 5kolík, prodlužka je na obou stranách 5kolík a míchačka má 5kolík, kde na kolík N není nic připojeno.

Miroslav Revús:
Pán Šohajda to myslel tak, že ak by ste tam dal "správnu" 4-pólovú vidlicu, nemohol by ste doma miešačku pripojiť do 5-pólovej zásuvky a tak by vám tá miešačka bola na dve veci ...
 ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana