Existuje zařízení do zásuvky indikující LEDkou provoz čerpadla apod?

<< < (4/5) > >>

Jiří_Hrubý:
To je sice fajn, ale každý baráčník se alespoň jednou za rok do studny podívá a nazná-li, že je trubka před smrtí, vymění ji za HDPE. Ona se pak i ta ponorka líp tahá. ;)

Jiří Schwarz:
A proto je dobré mít ve sklepě starou dobrou "Sigmu",  která je slyšet když běží...
A když v noci zapne, přestože nebyl žádný odběr vody, už se hledá co se děje...
A jednou se najde že netěsní dobře zpětná klapka ani sací koš, jindy se zjistí poškozená trubka rezem...

Jan Franěk:
Už jsem řešil i hlídání maximální doby chodu čerpadla a podobně. Po překročení doby chodu, vypnul stykač a signalizovali jsme poruchu.
Ale kontrolka které si nemusíte všimnout, protože budete zrovna spát, nebo mimo domov, je tou nejhorší variantou jak čerpadlo ochránit. Békovina. Pochopil bych třeba že bude signalizována porucha, výpadek jističe a podobně. Ale nedává mi smysl informace o chodu z důvodu nedostatku vody ve studni. To bych si spíš vytáhnul informaci o hladině vody, nebo dosažení hraničních hodnot, především nedostatečné výšky hladiny.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  02.06.2018, 09:08

Už jsem řešil i hlídání maximální doby chodu čerpadla ...

Tohle je velmi dobrý nápad i pro případ, že někde něco "praskne",  aby to např. úplně nezaplavilo sklep,...

Jan Franěk:
V mém případě se jednalo o nespolehlivou závlahu, kdy se stávalo že zůstal otevřený některý z ventilů a pak část zahrady zůstávala suchá, část byla silně přelita až vyplavena a studna u domu byla totálně vyčerpána do prázdna. To byl samozřejmě velký problém a tak jsem navrhnul toto řešení k ochraně studny. Po roce zkušebního provozu, byl zákazník spokojen a jen jsme doplnili malou sirénku, která včas hlásila problém se zálivkou.
Později jsem to využil ještě několikrát i z jiných důvodů. Třeba právě kvůli problému s dlouhým čerpáním v případě nějaké závady. Například časté zanášení tlakového spínače vodním kamenem, kdy čerpadlu při jeho zanešení, trvalo velmi dlouho než vyplo a celou tu dobu tak tlačilo dost do "tvrda",  u jednoho zemědělského družstva.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana