Existuje zařízení do zásuvky indikující LEDkou provoz čerpadla apod?

(1/5) > >>

Bronislav Šula:

Existuje zařízení do zásuvky, které indikuje LED diodou funkci čerpadla nebo jiného zařízení při běhu (provozu/zátěži?

Zákazník má čerpadlo ve studni s klasickou vidlicí na 230V zapojenou do zásuvky a chtěl by vidět, kdy čerpadlo právě čerpá.
Krom nějakého elektroměru, voltmetru apod. na DIN lištu jsem nic nenašel.

Jiří Schwarz:
Tak mě napadá zásuvkový panel master-slave
Do master zapojit čerpadlo a do slave něco, co bude sepnuto když bude odběr z masteru

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz  31.05.2018, 22:03

Tak mě napadá zásuvkový panel master-slave...

Jenom při tom pozor na výběr modelu - zpravidla zásuvka master mívá výrazně nižší proudovou zatižitelnost - např. tato má max. 2,4 A, což na čerpadlo s jeho rozběhovým proudem asi nebude to pravé.

David Hruda:
Co spíná to čerpadlo? Předpokládám, že tlakový spínač. Nedá se ta signalizace vzít z něj?

Jan Franěk:
Marně si lámu hlavu s tím, proč to chce. Když bude u zásuvky z které je čerpadlo napojené, uslyší cvaknutí při sepnutí tlakového spínače i zvuky vody plnící nádobu, včetně chodu čerpadla. Osobně bych to doplnil maximálně vodoměrem, nebo počítadlem provozních hodin a bylo by mi putna kdy běží.

Ale nakonec je to jedno. Osobně bych asi využil rady Davida Hrudy. Sice vznikne " mechanický" problém, jak čistě se připojit do tlakového spínače, bez snížení krytí, ale je to spolehlivé řešení s minimálními náklady. Kontrolka se nechá pořídit i v IP65 a instalovat na studnu zvenku. V případě že se bavíme o instaci přímo v domě, to nemusíme s krytím tolik řešit.
Možná by neškodilo vice podrobnějších informací o tom k čemu to má vlastně sloužít a co vše máme k dispozici v tom místě. Jestli bude kontrolka v domě, nebo na studni a tak podobně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana