Jak vyřešit bezpečné odpojení ovládacího obvodu pomocným kontaktem jističe?
Jirka Š. Svejkovský:
Aha, to je víc jističů. Kdyby byl jenom jeden, je to vyřešeno.
Tom Macků:
Nakonec jsem dal vždy 2 kontakty do série, do rozvodnice příkazový štítek s komentářem a týž komentář do místních provozních předpisů rozvodny o:-)
U jednho kontaktu píšou výdržné impulsní napětí 4 kV ve 2000 m n.m. Budu doufat, že jsem vyrobil izolaci se 2 čtverečky a nedojde ke 2 poruchám současně...
Milan Hudec:
Citace: Tom Macků 08.06.2018, 13:41
Nakonec jsem dal vždy 2 kontakty do série, do rozvodnice příkazový štítek s komentářem a týž komentář do místních provozních předpisů rozvodny o:-)
U jednho kontaktu píšou výdržné impulsní napětí 4 kV ve 2000 m n.m. Budu doufat, že jsem vyrobil izolaci se 2 čtverečky a nedojde ke 2 poruchám současně...
Nevyrobil.
Proud bude po prvním přeskoku kontaktem pouze "unavenější" ale přeskočí i druhý.
Tom Macků:
Pokud jediný kontakt vydrží impulsní zkoušku 4 kV? Při dvou v sérii samozřejmě nebude dvojnásobek, ale izolační hladina se nepochybně zvýší.
Každopádně použití není schválené výrobcem. Proto příkazový štítek "při pracích na el. zařízení vypínej i jistič ovládání nebo rovnou hlavní vypínač". Snad to stačí k několikastupňo vé bezpečnosti?
Miroš Jan:
Zeptám se blbě.
Co na to projekt?
Osobně bych toto řešení nebral.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana