|
|
Ludek Makléř
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #2 kdy: 19.05.2018, 14:35 » |
|
nenašel jsem vhodnější diskuzi. Proto se chci doptat zde. Který spotřebič v domácnosti žere nejvíce elektřiny i když je vypnutý dostal jsem nějáké tady tak bych se doopravdy poradil s odborníky přes elektřinu díky za odpověď.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #3 kdy: 19.05.2018, 20:41 » |
|
Proběhnuvší krize s jističi vynesla zřejmě nečekaně do popředí a to i cenově řadu FAZ, což už je pan JISTIČ.
Podle toho, jak jsem se dozvěděl, tak OEZ vyrábí zejména chrániče a jističe pro koncern SIEMENS....ti to pod svým jménem prodávají do celého světa a proto chodí do OEZ spoustu kontrol doslova z celého světa, berou si jističe z výrobní linky náhodně a pak je testují...Jedi nný vadný je pohromou pro celý koncern!!Kontroly prý jsou z celého světa a vybírají náhodné vzorky! Proto bych asi spoléhal na jejich výbornou kvalitu!! (Nejsem dieler OEZ a nikdy jsem jejich výrobky moc nekupoval!!)
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #5 kdy: 20.05.2018, 10:37 » |
|
... chrániče a jističe pro koncern SIEMENS...
Proto bych asi spoléhal na jejich výbornou kvalitu!! ...
Nemám a nikdy jsem neměl nic proti kvalitě výrobků OEZ Ale použitelnost poněkud limituje nebo omezuje to, že nejsou mechanicky kompatibilní kromě Siemense prakticky s ničím, dokonce ani se starší řadou stejné značky.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #6 kdy: 20.05.2018, 13:41 » |
|
Proběhnuvší krize s jističi vynesla zřejmě nečekaně do popředí a to i cenově řadu FAZ, což už je pan JISTIČ.
Spíše sleduji že původně byl v popředí Eaton (pl6 a 7). V průběhu krize měli jako náhradu FAZ. Dle mě většina výrobců a montážníků, co dělá OM, přešla na ty OEZy. A po zklamání u Eatonu, se už nevrátili. U těch FAZů zůstal màlo kdo, nyní je opět k dispozici PL7 se "zámkem". Ale je klidně možný že v jiném kraji to je jinak.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #7 kdy: 22.05.2018, 06:14 » |
|
Spíše sleduji že původně byl v popředí Eaton (pl6 a 7). V průběhu krize měli jako náhradu FAZ.
Dle mě většina výrobců a montážníků, co dělá OM, přešla na ty OEZy. A po zklamání u Eatonu, se už nevrátili. U těch FAZů zůstal màlo kdo, nyní je opět k dispozici PL7 se "zámkem".
Ale je klidně možný že v jiném kraji to je jinak.
Také se mě zdá, při provádění VRZ na OM je tak 70% OEZ....Dříve to bylo obráceně. (A to jsou různí montážníci.)
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #8 kdy: 22.05.2018, 06:58 » |
|
No, osobně bych ho ani jinam nedal. Prostě mi k ničemu jinému nepasuje.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ
|
|
« Odpověď #9 kdy: 22.05.2018, 20:56 » |
|
Před 2 měsíci zřízeno nové OM s jističem před el.měrem PL7/B 25A. Minulý týden byl el.měr přemístěn do nového rozvaděče (do stávajícího se už nevešlo HDO) a to včetně onoho jističe. Technik ČEZu mi včera volal, že tento jistič už tam být nemůže, neboť nesplňuje podmínku o nemožnosti manipulace s hodnotou. Co kdybychom tady sestavili seznam jističů, které jsou "non grata"?
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #10 kdy: 22.05.2018, 21:54 » |
|
Před 2 měsíci zřízeno nové OM s jističem před el.měrem PL7/B 25A. Minulý týden byl el.měr přemístěn do nového rozvaděče (do stávajícího se už nevešlo HDO) a to včetně onoho jističe. Technik ČEZu mi včera volal, že tento jistič už tam být nemůže, neboť nesplňuje podmínku o nemožnosti manipulace s hodnotou. Co kdybychom tady sestavili seznam jističů, které jsou "non grata"? Bylo otázkou kdy to dojde i k nim a že jim to dlouho nevadilo. PRE akceptuje původní řadu i při změně sazby a drobných úpravách. Při rekonstrukci už hezky po novu. Při tý kauze byl v hledáčku EATON PL6 a 7, dál pak Schrack. Nyní už oba výrobci dodávají nové řady co splňují požadavek na nezáměnost hodnoty. Na takovém seznamu by byly všechny "oldschool" jističe, kde byla hodnota pouze přilepena na štítku nebo přitlučenej šťítek na dvou nýtech. Rovněž všechny kanie a spol. co nemá 10kA.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #11 kdy: 23.05.2018, 00:16 » |
|
Co kdybychom tady sestavili seznam jističů, které jsou "non grata"?
Jazyková poradna: nevím, jakého rodu je v latině jistič, možná by mu Římané i přidělili ten ženský, ale množné číslo je každopádně “non gratae”
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #12 kdy: 23.05.2018, 06:12 » |
|
Co kdybychom tady sestavili seznam jističů, které jsou "non grata"? Takový seznam mají na svých stránkách energetiky. Když byla "aféra" s jističi, EON toto nařízení každý měsíc upravoval nebo měnil ! Muselo se to sledovat, jinak nepřipojili ! Odtatní energetiky nevím....neděl ám je!
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|