Je správné pospojit spotřebič tř.II?

<< < (2/4) > >>

Kamil Novák:
Jestliže je zařízení II.tř. od výrobce na pospojení uzpůsobeno (má vnější ochrannou svorku),  tak můžete.
Jestliže je ale pospojení napojeno na šroub, který k tomu není určen, tak je to špatně.

Mimochodem na krytí a vlivy jsem se dostazoval proto, jestli je vůbec pospojení nutné.
A v kuchyních veřejného stravování nemusí být nutně prostory zvlášť nebezpečné. Když si projektanti (stavař, elektro a vzduchotechnik) dají trochu práci, tak se poměrně často dostanou na prostory normální.

Jaroslav Molák:
   Přímo na otázku zda se pospojuje spotřebič třídy II je odpověď jednoznačná, zejména pro revizního technika, který zařízení vidí, posuzuje a nemůže vůbec dojít k polemice o tom zda se pospojuje nebo ne.
   Toto je základní povinnost revizního technika -  ověřit ochranu před nebezpečným dotykem. Revizní technik zařízení posuzuje a jeho posudek je závazný právní akt.
Úroveň některých revizních techniků, ovšem může být i groteskní. 
   Pokud ale sám pochybujete o pospojení, doporučuji vám kontaktovat pravého odborníka ve svém okolí.
      Já osobně nerad nevidím  Kuchařku - Jak co zapojit, - a potom i rady, když se jedná o ochranu před nebezpečným dotykem.
   Takové rady mouhou být v mnoha případech pro tazatele zavádějící.

Jaroslav Hofman:
Pane Molák, (poklona)  za odpověď.
Proto jsem psal tuto otázku s mnoha otazníky.
Jak píšete o polemice,obrátit se na opravdového odborníka je trošku zavádějící,protože s odpovědí si pořádně nevěděl rady ani zástupce I.T.I a sraz revizních techniků.
Proto jsem se pokusil dotázat se na tomto serveru
Dělám práci revizního technika již 15let.
JSEM ZASTÁNCEM VARIANTY NIKDY NEPOSPOJIT ZAŘÍZENÍ TŘ.II ale po různých setkáních jsem byl bohužel jediný!!
Snažil jsem se o podporu z Vašich řad.
 (poklona)  a krásné vánoce.

Jaroslav Hofman:
Pane Novák  (poklona)  za odpověď.
Musím vám dát za pravdu s určením vnějších vlivů,ale nebudu do protokolů zasahovat vše bylo již určeno komisí a posvěceno projektantem.
Přesto  (poklona)  za odpověď a krásné vánoce.

Kamil Novák:
Pane Hofman,
já vás taky nenaváděl k nějakým zásahům ohledně určení vlivů. To ani není možné. Mne jen zajímalo, jestli je vůbec nutné v tom vašem případu nějaké pospojení.
I vám přeji klidné Vánoce, pokud možno bez práce. (beach)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana