Je správné, že výpočtové programy nepoužívají bezpečnostní součinitele?

<< < (4/4)

Radim Strycharski:
Citace: Milan Illek  03.05.2018, 11:35

Výpočet od transformátoru uváděl tazatel. Nevím, proč mi to vysvětlujete. :-[

Protože smyčka je celá od transformátoru až po zásuvku, tak proč transformátor vynechávat. Můžeme se bavit o tom, že může být za trafem koeficient nižší nebo snad i žádný a že v koncovém bodě bude nějaký jiný než 1,5. Ale určitě by se někde objevit měl. Ať už podle normy nebo nějakého jiného přístupu. Ten vložený návod Sichru mi v některých pasážích nepřijde moc smysluplný.

Citace: Milan Illek  03.05.2018, 11:35

Rozporoval jsem vaše tvrzení, že projektovaný výsledek se má shodnout s následným ověřením při revizi.

Co se na tom dá rozporovat? Projekt přece musí vždycky očekávat hodnotu nebo interval hodnot a má se tím strefit do skutečnosti zjištěné při revizi. Asi není v pořádku projekt, který je napočítaný na impedanci v předávacím místě 0,2 a ve skutečnosti jde o lesní chatu na konci sítě s impedancí 1,5.

IM:
Citace: Radim Strycharski  03.05.2018, 14:19

Co se na tom dá rozporovat?
Chápání slova shodnout. Hodnota vypočtená a naměřená se shodnou možná s takovou pravděpodobnos tí jako je u Jackpotu ve Sportce.

Radim Strycharski:
Citace: Milan Illek  03.05.2018, 14:37

Chápání slova shodnout. Hodnota vypočtená a naměřená se shodnou možná s takovou pravděpodobnos tí jako je u Jackpotu ve Sportce.

Takže znovu opakuji, že projektovaný výsledek se má shodnout s následným ověřením při revizi. Nejde o shodu nějaké jedinečné hodnoty, ale výsledku. A výsledek obvykle bývá interval "větší než" nebo "menší než". Když při revizi naměřím jedinečnou hodnotu, která je uvnitř intervalu, je projektovaný výsledek ve shodě s ověřením při revizi. Anebo je ověření při revizi ve shodě s projektovaným výsledkem. Prohlášení o shodě taky není prohlášení o matematických rovnostech, ale je to prohlášení o neexistenci neshod.

Maroš Klein:
S vplyvom oteplenia SICHR počíta, ale už nepočíta napríklad s koeficientom malých hodnôt impedancií v spojoch.
Mám za to, že kto chce v SICHR ťahať návrh k určitému stupňu dokonalosti ďalšou zložkou koeficientu, nič mu nebráni počet projektovaných spojov v slučke spočítať, a vstupný údaj dĺžky vedenia navýšiť o meter na každý spoj podľa 33 2000-6, C.61.2.3, k).

Citace: Milan Hudec  03.05.2018, 21:34

Stačilo napsat plusminusautob us (dance)
:)
Alebo že ten interval môže byť tiež daný pracovnou chybou meracieho prístroja, a kde sa prekročenie takého intervalu sleduje ako prirodzená zmena pri pravidelných revíziách.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana