Jak ošetřit řadové svorky ve vlhkém prostředí?

<< < (4/5) > >>

Milan Hudec:
Citace: Otakar Dosbaba  20.04.2018, 10:08

Dík za tip. Já jsem zase na netu objevil Nanoprotech - Electric.

To je ten výrobek co vede a izoluje zároveň? (dance)

Rozvodak:
A co tahle svorka??

https://elektrika.cz/data/bleskovky/setkali-jste-se-se-svorkou-coolsplice-od-schrack-technik

Citace: Otakar Dosbaba  19.04.2018, 16:44

Doplňuji informaci: jde o 120 okruhů scénického osvětlení v zámeckém parku. Ve zmiňované svorkové skříni je 360 svorek. V místě této šachty / svorkové skříně stál dříve domek, kde byla světelná režie (regulace pomocí autotransformá torů). Nyní je rozvaděč se stmívači v jiném objektu a zde je provedeno pouze napojení na stávající zemní rozvody. Spojen je pouze přívod s vývodem, tedy spojují se vždy jen dva vodiče.

360 svorek je dost, ale nejpoctivější řešení budou lisovací nebo zatrháhavací spojky + smršťovačka.

Fuk Tomáš:
Citace: Rozvodak  20.04.2018, 22:46

A co tahle svorka??

https://elektrika.cz/data/bleskovky/setkali-jste-se-se-svorkou-coolsplice-od-schrack-technik

Jestli dobře čtu v katalogu,  tak jsou jen pro slaněné vodiče.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  19.04.2018, 19:38

Pak nezbývá nic jiného než jakýkoliv rozvaděč ve vysokém krytí, s kvalitními vývodkami a opatřením proti srážení vodních par...
To je podle mne, u bedny zakopané v zemi, utopie.

Jan Franěk:
Citace: Fuk Tomáš  22.04.2018, 20:51

To je podle mne, u bedny zakopané v zemi, utopie.

Ale s tím já samozřejmě souhlasím.  Pokud ale dobře čtu, jedná se o umístění "bedny" v šachtě která zůstala po původním domečku.
Pokud by se jednalo o jakoukoliv spojku nemám problém se zalitím gelem. Ovšem nebudu to doporučovat na řadové svorky. Ty podle mého nejsou takový spoj, který bych bez zaváhání takto bez možnosti kontroly a dotahování nechal nerozebírateln ě uzavřít. Ale pokud by nebyla jiná možnost, spoje bych nalisoval (jeli to možné) a pak klidně krabici se spoji gelem zalil. S informacemi co mám ale stále doporučuji řešení se svorkami v kvalitním rozvaděči, možná i s úpravou proti rosení. Minimálně s "klimavývodkami",  možná i s malým topeníčkem řízeným termostatem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana