Jaký zvolit postup při opravě hromosvodu dle původní ČSN 341390?

<< < (8/9) > >>

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  13.04.2018, 08:24

Proč?
Jako že sichr je sichr?

Z praxe si nedokážu představit provádět výpočet rizik a další zjišťování kvůli ušetření několika stovek na materiálu který je určen pro nejhorší možnou vyjdoucí variantu.

Lukáš Rotrekl:
Milane, proč?
Pokud jsme měli postaven hromosvod dle ČSN 341390, ta pokud mě neklame paměť nic takového neřešila. Tedy pokud to stejné postavím z aktuálních součástek, nevidím problém. (Samozřejmě hypoteticky při dodržení ostatních normativních hodnot a parametrů dle ČSN 341390)

Milan Hudec:
Z praxe.
Vyměňuji zrezlou zkušebku neznámého historického výrobce, která je na první pohled daleko mohutnější nežli dnešní, o hromosvodu na budově také nemám nijaké informace.
Mám tedy tři možnosti.
1.sehnat informace, což je práce na "týden"
2.nasadit svorku řekněme kvality průměrné s rizikem zanedbání řádné péče
3.nasadit to co je v danou chvíli nej.na trhu a být krytý

Za sebe jednoznačně 3.

Pavel Horský:
Milane, rozumím Ti, nicméně, já bych se nebál jít cestou běžně užívaných materiálů. Já si vždy říkám, že se nemusí nic zase až tak přehánět.
S Tvojí perfekcionalit ou bych pak měl po ulici chodit v nafukovacím obleku pro případ eliminace jakéhokoli zranění při náhodném pádu, nosit dvoje boty, kdyby se mi náhodou u těch jedněch poškodila při chůzi podrážka a při nechtěném početí a strachu z pohlavní nemoci si oblékal dva kondomy, kdyby ten jeden náhodou selhal  ;) :D

Milan Hudec:
U těch běžně užívaných většinou urvu závit, odřu si ruku o omítku a hrozně kleji (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana