Jak zamezit elektrickým výbojům od určitých spotřebičů?
Radek Kroutil:
Potřeboval bych radu, jak zamezit bolestivým dotykům od dvou spotřebičů. Revize spotřebičů mě neživí, proto bych rád radu od zkušených kolegů.
Požádal mě známý o proměření přístrojů v laboratoři, že si dvě pracovnice stěžují, že dostávají rány od krytů dvou spotřebičů. Třetí pracovnici to , ,nekope,,
Dlažba, přístroje na gumových , ,špuntech,, a na dřevěném pultu. Oblečení bavlna, zdravotnické boty s gumovou podrážkou. Přístroje tř.I a elektricky v naprostém pořádku (Revex 51). Jedná se o přístroje kde se míchá, čistí a ředí ejakulát od býků a přečerpává jinam.
Myslel jsem na statickou elektřinu, ale od jiných uzemněných předmětů a jiných přístrojů to prý nikdy , ,nekoupili,,
Máte někdo nějakou zkušenost se zjištěním a odstraněním podobného stavu?
Fuk Tomáš:
Myslím, že statická elektřina je správná stopa.
Do doby nalezení systémového řešení jim poraďte, že od bolestivých dotyků odpomáhá krátký dotek dotyčného přístroje kovovým předmětem drženým v ruce (nůžky, pinzeta...).
Milan Hudec:
Citace: Radek Kroutil 16.03.2018, 09:49
Potřeboval bych radu, jak zamezit bolestivým dotykům od dvou spotřebičů. Revize spotřebičů mě neživí, proto bych rád radu od zkušených kolegů.
Požádal mě známý o proměření přístrojů v laboratoři, že si dvě pracovnice stěžují, že dostávají rány od krytů dvou spotřebičů. Třetí pracovnici to , ,nekope,,
Dlažba, přístroje na gumových , ,špuntech,, a na dřevěném pultu. Oblečení bavlna, zdravotnické boty s gumovou podrážkou. Přístroje tř.I a elektricky v naprostém pořádku (Revex 51). Jedná se o přístroje kde se míchá, čistí a ředí ejakulát od býků a přečerpává jinam.
Myslel jsem na statickou elektřinu, ale od jiných uzemněných předmětů a jiných přístrojů to prý nikdy , ,nekoupili,,
Máte někdo nějakou zkušenost se zjištěním a odstraněním podobného stavu?
Ejakulát funguje coby houba/pohlcovač vlhka.
Na rozdíl od domácností ho tam bude o trochu větší množství (tímto se nechci dotknout výkonů samců homo) takže zvlhčit vzduch.
Jiří Schwarz:
Je pravděpodobné že důvod byl naznačen
Dělal jsem jistou dobu na telefonní ústředně. "Tlouklo" mě to také, patřil jsem k citlivějším jedinců, ale nebylo to vždy, jen v zimě, kdy byl problém udržet správnou vlhkost vzduchu, a ještě se to měnilo podle oblečení, tak do detailu jsem to nezmapoval, ale vypadalo to, že i jisté provedení ponožek nebo spodního prádla to také výrazně ovlivnilo... ;)
Tak držím palce v pátrání
Milan Hudec:
Ano taktéž bych se zaměřil na osobní kontrolu prádla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana