Jak se dělají hromosvody na střechách s vegetací?

<< < (3/4) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec  15.03.2018, 10:23

Pokud budu stát za bouřky na velkém kusu plechu s jímači (v kleci bez horní stěny),  tak úder odnesou jen trenky, nebo ne?

Taky oči a uši.

Citace: Jan Franěk  15.03.2018, 12:13

Pokud se nebudeme bavit o pochozí střeše, tak krom jímačů u komína a podobných věcí, není podle mne potřeba více dům zdobit jímači a pak je schovávat do trávy, keřů a podobně. Měla by stačit jen ta mříž, třeba schovaná kousek pod drnem.

Ovšem mříž dimenzovaná jako jímací.

Jan Franěk:
Citace: Fuk Tomáš  15.03.2018, 12:28

Ovšem mříž dimenzovaná jako jímací.

Ano, dlužím doplnění, neboť jsem předpokládal že je to jasné   ;)  (vím že tobě jo). Osobně bych připravil mřížovou jímací soustavu z pásku, nebo drátu.  Celé bych to schoval do půdy pod drny. Venku by koukal pouze jímač u komína a podobných zařízení.

Peter Lovacký:
Zaujímavé začiatky v ochrane pred bleskom, keď sama vegetácia bola bleskozvodom  :)...
A možno aj historicky jedno z prvých nariadení vrchnosti na ochranu pred bleskom...? :)

https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/netresk-na-strese-20210525.html

Pavel Horský:
Pročítám si starší diskuse, protože mě čeká rovněž ochrana objektu s vegetační střechou. Takže nerezem objet celou atiku s tím, že bude vedení přichyceno k vnitřnímu falcu atiky a v každém rohu jímací tyč na betonu.
To jsou mi věci.

Jan Hájek:
Pokud není objekt řešen jako Faradayova klec, je velmi obtížné dodržet dostatečnou vzdálenost. Tady je ukázka jak Dan Anděl pomáhal řešit objekty se zelenou střechou.

DEHN chrání  rodinné domy se zelenou  střechou

Referenční list Administrativn í budova se zelenou střechou

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana