Jakou rozvodnici zvolit pro zahradní rozvaděč pod omítku?

<< < (2/4) > >>

Martin Veverka:
Možnost neodolnosti ve vnějším prostředí mně docela znepokojila. U výrobce NOARK jsem narazil na cenově přijatelné rozvodnice PHS zařazené v kategorii "Rozvodnice pro venkovní použití PHS",  ale v odkazovaných dokumentech není o možnosti použití venku vůbec zmínka. Není zde uvedena odolnost vůči UV ani rozsah teplot.

Dá se věřit jen titulku kategorie, ve které je výrobek zařazen?

TechnickapodporaHager:
Požadované krytí a UV stabilitu, splňují naše nástěnné rozvodnice vector outdoor

Martin Veverka:
Můžete mně pomoci orientovat se na Hager stránkách?

V novinkách jsem našel toto: http://www.hager.cz/novinky/clanky-o-novinkach/rozvodnice-vector-ii-idealni-pro-venkovni-prostredi/98647.htm

Dole kliknu na odkaz "Hledejte v elektronickém katalogu",  rozkliknu libovolnou rozvodnici a v návodu je přiložený obrázek zakazující instalovat produkt ven.

TechnickapodporaHager:
Bohužel máte pravdu. Na stránkách Hager.cz, se momentálně provádí aktualizace sortimentu a doplňují data k produktům. Díky tomu se některé produkty "vytratili" z nabídky a na nápravě se pracuje. Bohužel to bude nějaký čas trvat, jelikož je to spojené například i s přípravou nového katalogu a dalším. Omlouváme se za to.

Zkuste vyhledat například    VE118SN na  hager.de   Všeobecně by mělo označení rozvodnic k venkovní montáži vector končit  označením SN, nebo PN

Samozřejmě se tyto produkty nechají bez problémů objednat a dodat. Pokud by jste potřeboval více informací, můžete nás kontaktovat, nebo produkt přímo objednat u vašeho dodavatele.
Děkujeme za zájem.

Pavel Horský:
....a proč nikdo nevyrábí rozvaděč v krytí určený pod omítku? Copak je to takový problém? To musí montéři zapouštět do zdiva produkty, které jsou určené jen a pouze k montáži na povrch?
Mnozí z nás se tu neustále odkazují na striktní dodržení návodů výrobce a pak vlastně vše degradují zazděním rozvaděče, který k zazdění určený není.
Není to divné?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana