Jak zvýším napětí a proud u alternátoru?
lubbo:
Potřeboval bych poradit ohledně navýšení elektrických hodnot alternátoru bez výrazného poklesu teploty okolí.
Mám k dispozici alternátor který vyhovuje teplotnímu rozsahu 0-50C°, ale má jen 14V a 4A, cílem je zvýšit tyto hodnoty na 24V a nějakých 10A do teplot 0-40C°. Zatím nejlepší alternativou byl právě alternátor 24V 10A s příkonem 240W, ale bohužel nesplňuje teplotu je jen od 0-30C°. Nenapadá někoho jak dosáhnout potřebných veličin nebo neví o nějakým zkompletovaným alternátorem těchto hodnot?
Václav Třetí:
Alternátor 14V 4A nebude s nejvyšší pravděpodobnos tí nikdy schopen dávat téměř dvojnásobné napětí a dvaapůlnásobný proud. Ze stroje určeného k výrobě 56W těžko získáte 240W. Popište o co vám jde, kde je problém, co je to za zařízení hlouběji.
lubbo:
Já se v tom tolik nevyznám, ale v nějakých článcích se psalo jestli jsem to dobře pochopil že se vytvoří mnohonásobně větší hodnoty a díky regulátoru napětí se to sníží na danou potřebnou hodnotu. Jinak jde mi o to zrealizovat alternátor od 0-40C°, 24 V a do tich 10 A . Co jsem se díval po různých výrobců tak žádný alternátor v celku ani po jednotlivých částech toto nesplňují tak jakým způsobem toho dosáhnout.
Jakub Drbohlav:
A co takhle použít google? Stačí zadat alternátor 24V...
Zkusil jsem, odkazů mnoho, stačí vybrat...
lubbo:
Ano to najde, ale s několika desítky ampérů a o teplotě nemluvě v tom je ten problém. Jak už jsem psal našel jsem 24 V, 10 A, ale byl jen do 30 C° a to už je problém protože potřebuji do 40 C° a musí být nevýbušný takže uzavřen a tím to i stěžuje možnost chlazení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana