Musím do faktury uvádět místo zakázky?
Rudolf Souček:
Zejména, když se zakázky zúčastní několik firem stejného oboru, je dobré si vést stavební deník. Tam je popsáno co a kde jednotlivá firma ten den dělala a jmenovitě jaký pracovníci. A v případě průšvihu je jasno.
Maroš Klein:
Prílohou k faktúre s podrobným popisom prevedených prác v preberacom/odovzdávacom protokole na základe objednávky (zmluvy) sa nekryje nikto?
Revízia je určite tiež fajn, ale nemusí vždy byť súčasťou objednaných dodaných prác.
Jan Bocek:
Nedělní úvaha.
Citace: Petr Strohý 02.03.2018, 19:16
Vypomáhám nyní známému na několika zakázkách. On chce abych mu do faktury uvedl vždy druh zakázky.
Je to opravdu z mého hlediska nutné?
Jedna se mi o to když na zakázce pracuje cca 10lidí a v případě problému například požáru kvuli elektroinstala ci budu taktok nějak krytý aby to ve finále nebylo například namě, že mám na faktuře uvedenou práci na uvedeném místě.
Citace: Petr Strohý 03.03.2018, 08:27
Omyl,jedná se mi pouze o zakázky kde se sejde několik lidí.
Nebo druhá varianta udělám něco pro firmu čí přímo zákazníka něco úkolem.Napříkl ad rekonstrukci bytu.Po nějaké době tak může přijít někdo,kdo do elektroinstala ce zasáhne..nějak ý kutil :).A průser může být na světě..
Za svou práci zodpovědnost samozřejmě nesu,ale nechci ji nést za druhé.
Proto se nabízí otázka jak se vy OSVČ elektrikáři kryjete..?
Faktura má velice málo společného s odbornou způsobilosti a podmínkami k dodavatelské činnosti.
Podívejte se do zápisu k oprávnění, kde je stanoveno obvykle 11 bodů obecných podmínek pro činnost dodavatelským způsobem pro oprávnění na elektrickém zařízení. Jedním z bodu o dodavatelských činnostech jsou vedeny záznamy z nichž bude možné zjistit rozsah prováděných činnosti,včetně podmínek za jakých byly tyto činnosti prováděny.
Také jeden z bodů uvádí, že každé nové ( modernizované nebo rekonstruované) elektrické zařízení bude montováno vždy na základě vypracované projektové dokumentace odpovídající svým rozsahem platných normám a zákonům.
A tohle jste podepsal organizaci státního úřadu.
Faktura je úplně něco jiného. Příjemce musí z ní poznat o jakou část díla se jedná, aby mohl dát pokyn k proplacení. Je věcí dohody a smlouvy jakým kódem nebo slovem předmět faktury a jeho položky označíte.
Faktura nemá nic společného se zákonem 90 a 118/2016 Sb., který musíte dodržovat.
Pokud si myslíte, že ty vaše instalace nespadají pod zákon 90/2016 Sb., tak to je ta cesta "k průseru"......je to vždy jen otázka času.
Jak se kryje OSVČ ?
Že je vše perfektně provedeno podle norem a podle zákonů. Má to všechny náležitosti
Petr Strohý:
Díky všem za reakce.
Získal jsem zde rozhodně užitečné info.
Roger:
"každé nové ( modernizované nebo rekonstruované) elektrické zařízení bude montováno vždy na základě vypracované projektove..."
Takze pri montazi lampicky na zed, kterou si obcan koupil v obchode a privolal elektrikare, kdo bude vypracovavat projekt?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana