Musím do faktury uvádět místo zakázky?

(1/7) > >>

Petr Strohý:
Vypomáhám nyní známému na několika zakázkách. On chce abych mu do faktury uvedl vždy druh zakázky.
Je to opravdu z mého hlediska nutné?
Jedna se mi o to když na zakázce pracuje cca 10lidí a v případě problému například požáru kvuli elektroinstala ci budu taktok nějak krytý aby to ve finále nebylo například namě, že mám na faktuře uvedenou práci na uvedeném místě.

Miroslav Minařík:
Citace: Petr Strohý  02.03.2018, 19:16

Vypomáhám nyní známému na několika zakázkách. On chce abych mu do faktury uvedl vždy druh zakázky.
Jedna se mi o to když na zakázce pracuje cca 10lidí a v případě problému například požáru kvuli elektroinstala ci budu taktok nějak krytý aby to ve finále nebylo například namě, že mám na faktuře uvedenou práci na uvedeném místě.

pokud vím, tak alespoń po nás FÚ chce na řádku fakturace pouze to, co máme v předmětu podnikání. Nějaké podrobnosti tam nemají co dělat. Alespoň v Brně.

Máme smlouvu s podrobnostmi a k tomu se vážou faktury.

Fuk Tomáš:
Citace: Petr Strohý  02.03.2018, 19:16

Na faktuře je nutno uvádět jak údaje vyžadované zákonem, tak údaje případně sjednané ve smlouvě (zpravidla podrobnější identifikaci plnění). Pokud tam některý takový údaj chybí,  může vám být faktura vrácena a neproplacena.

Jiří Schwarz:
Není žádnou vyjímkou, že někdo chce na faktuře identifikaci objednávky, číslo, někdy i kdo a kdy ji vydal.
Tím je pak jasné o jakou činnost a kde šlo.
Když to někdo chce, tak to tam má, když si o to neřekne, nebudu zbytečně tvořit literární dílo

Vít Rotrekl:
Predpokladam ze ten clovek to tam chce, aby jednoduse zjistil kolik na te ktere zakazce vyplatil za praci.
Dle me to tam byt nemusi... ale pokud to tam chce ten co vas plati, tak vam asi nic jineho nezbude. Nebo se zkusi domluvit, a bude tam treba napsano " Fakturujeme vam dle objednavky/smlouvy o dilo/něco č.xxxx.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana