Musím do faktury uvádět místo zakázky?
Jan Franěk:
Citace: Petr Strohý 02.03.2018, 19:16
Jedna se mi o to když na zakázce pracuje cca 10lidí a v případě problému například požáru kvuli elektroinstala ci budu taktok nějak krytý aby to ve finále nebylo například namě, že mám na faktuře uvedenou práci na uvedeném místě.
A má cenu nebo nějaký smysl taková práce za kterou nejste schopen a ochoten nést odpovědnost? Dle mého názoru ne. Vykašlete se na to a nechte se zaměstnat. Až v sobě najdete odvahu a sílu ručit za svou práci vším, můžete to zkusit. uvědom te si že za svou práci tu zodpovědnost prostě nesete ze zákona a běžným standardem jsou 2 roky, což ale může upravovat i předmětná smlouva o dílo.
Jinak jak už psali kolegové. Faktura musí obsahovat zákonné údaje, což nemusí být údaj o místě montáže. Ale text je většinou daný smlouvou o dílo. Například může stačit jen že práce byla provedena dle objednávky číslo... a tak podobně, bez dalších podrobností. Ale samozřejmě je k tomu potřeba uchovávat i tyto smlouvy.
PS: Víťa mě předběhnul ;)
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk 02.03.2018, 21:58
A má cenu nebo nějaký smysl taková práce za kterou nejste schopen a ochoten nést odpovědnost?
(jednicka) To je, oč tu běží.
Petr Strohý:
Citace: Fuk Tomáš 02.03.2018, 22:36
(jednicka) To je, oč tu běží.
Omyl,jedná se mi pouze o zakázky kde se sejde několik lidí.
Nebo druhá varianta udělám něco pro firmu čí přímo zákazníka něco úkolem.Napříkl ad rekonstrukci bytu.Po nějaké době tak může přijít někdo,kdo do elektroinstala ce zasáhne..nějak ý kutil :).A průser může být na světě..
Za svou práci zodpovědnost samozřejmě nesu,ale nechci ji nést za druhé.
Proto se nabízí otázka jak se vy OSVČ elektrikáři kryjete..?
Miroslav Minařík:
Citace: Petr Strohý 03.03.2018, 08:27
Omyl,jedná se mi pouze o zakázky kde se sejde několik lidí.
Nebo druhá varianta udělám něco pro firmu čí přímo zákazníka něco úkolem.Napříkl ad rekonstrukci bytu.Po nějaké době tak může přijít někdo,kdo do elektroinstala ce zasáhne..nějak ý kutil :).A průser může být na světě..
Za svou práci zodpovědnost samozřejmě nesu,ale nechci ji nést za druhé.
Proto se nabízí otázka jak se vy OSVČ elektrikáři kryjete..?
Nějaké "krytí" určitě nevytvoříte v názvu fakturované položky. Co třeba smlouva, dohoda, projekt, následná revize a tak?
Petr Strohý:
Citace: Miroslav Minařík 03.03.2018, 08:49
Nějaké "krytí" určitě nevytvoříte v názvu fakturované položky. Co třeba smlouva, dohoda, projekt, následná revize a tak?
Z hlediska praxe je vypracovat smlouvu o dílo na elentroinstala ci domu při větším počtu elektrikářu složitější,ale jinší varianta asi zde nebude než se dohodnout na určité části domu a vypracovat příslušnou smlouvu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana