Co si myslíte o požadavku osadit FI 30mA i na světelné okruhy v bytech ?

<< < (4/5) > >>

Štefan Beláň:
Citace: Radim Strycharski  19.02.2018, 14:01

...přičemž zatím pro většinu aplikací je přípustné použít jeden chránič pro několik obvodů.

No pro světelné obvody je to už naprosto jasně řečené v ČSN - jeden obvod = jeden chránič:

Radim Strycharski:
Citace: Štefan Beláň  19.02.2018, 21:07

No pro světelné obvody je to už naprosto jasně řečené v ČSN - jeden obvod = jeden chránič:

Obsah prvního odkazu jsem zmiňoval ve svém příspěvku výše právě s tím závěrem, že jeden chránič není totéž co jedna ochrana pomocí proudového chrániče. Co se týče druhého odkazu, tak ten byl již dříve předmětem diskuse jiného vlákna a panuje všeobecná shoda, že byt není prostorem bytového domu. Mimo jiné proto, že byt se v bytovém domě nacházet může, ale taky nemusí.

Fuk Tomáš:
Citace: Štefan Beláň  19.02.2018, 21:07

V prostorech bytových domů, občanské výstavby a na pracovištích.
Já tomu tedy rozumím tak, že onen požadavek 1:1 se netýká bytů, rodinných domků, chat apod.

Fuk Tomáš:
Citace: Radim Strycharski  19.02.2018, 22:46

... panuje všeobecná shoda, že byt není prostorem bytového domu...

Já se domnívám, že “prostorem bytového domu” se rozumí společné prostory onoho domu, a dále pak prostory s obdobným charakterem užívání. Příklad toho obdobného charakteru užívání: podzemní garáž pro 20 aut, kde každé stání má svého individuálního vlastníka, ale prostor je rozdělen jen čárami na podlaze.

Patrik Dedík:
Tak aj u nas vysla nova 4-41 a to 1.2.2018 a je zatial len v en jazyku, ked som to pozeral a ak sa nemylim, tiez je tam poziadavka aby na svetelne vyvody boli RCD, ale tato nova norma plati subezne so starou z roku 2007, takze ak sa nepouzije chranic na svetlo ako sa to bude riesit? Som zvedavy ako to bude v praxi, kedze jedna hovori ze ma byt a druha ze nema byt a v podstate platia obidve :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana