Odkial brat PEN pre nasledujucu zasuvku v TNC?

(1/5) > >>

Lubomir64:
Vela diskusii sa viedlo na temu ci zapojit novo pridanu jednu-dve zasuvky dvojvodicovo alebo trojvodicovo.

Mna trapi ine.
Ak je dvojvodicova sustava, faza je jasne, na zasuvku ide PEN na kolik a odtial na dierku N, pokial mozno neprerusovane. Na dalsi zasuvku pokracujem fazou, ta je jasna, ale PEN beriem z predchadzajuce j zasuvky z kolika alebo z dierky? Aj som hladal, ale nenasiel . . .

Jirka Š. Svejkovský:
Na další novou zásuvku bych pokračoval už trojvodičově (PE+N). Budete tak mít bod rozdělení jenom jeden v první zásuvce.

Jiří Schwarz:
Kontrolujete staré zapojení nebo to chcete zapojit "nově"?

Pokud to má být nový okruh nebo jeho část, pokračování, prodloužení... PEN by podle norem platných řádově 20 let měl mít průřez min. 10mm2 Cu (16mm2 Al)  (norm)

Protože jsem tak trochu pesimista a maximalista, odchozí PEN jsem zapojoval také na "oba",  tedy na kolík i pravou dutinku  ;)

Lubomir64:
Nie, len potrebujem posunut zasuvku asi o 2m, nechcem predlzovacku, a ani povodnu vyhodit. Len pridat novu zasuvku ako pokracovanie povodnej. Samozrejme ze by som mohol natiahnut uz 3 zilovy, a aj dam, ale chcel by som to zapojit ako 2 zilovy, aby to bolo v celom objekte rovnako.

Lukas55555:
Citace: Lubomir64  13.02.2018, 15:08

Nie, len potrebujem posunut zasuvku asi o 2m, nechcem predlzovacku, a ani povodnu vyhodit. Len pridat novu zasuvku ako pokracovanie povodnej. Samozrejme ze by som mohol natiahnut uz 3 zilovy, a aj dam, ale chcel by som to zapojit ako 2 zilovy, aby to bolo v celom objekte rovnako.

Chyba a odporuje to norme.  Takže vlastne vasa otazka nema tak nejak zmysel.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana