Co může být příčinou samovolného zapínání LED osvětlovacího pásku?
Radim Strycharski:
Nemůže být dotykové ovládání ve stavební instalaci poněkud mechanicky přecitlivělé?
Aleš Hrabal:
Já jsem zjistil, že vliv na to má pára která stoupá z rychlovarné konvice. Bohužel ten modul je velmi citlivý a pára to velmi ovlivňuje a to nenávratně. Abych zachoval funkci stmívače, musel jsem ještě vřadit klasický vypínač, aby se pásek samovolně nerozsvítil.
František Šohajda:
Podobný (přes šroubek na lištu) je namontován v několika kuchyňkách na RTG oddělení, kde je velmi blízko (na metry) magnetická rezonance, CT, RTG přístroje,ultrazvuk a podobné....
Nikdy se nestalo, že samovolně sepnuly a to je tam přezářeno! ;D ;D
Jaromír Jílek:
Díky za postřehy a rady. Ale pro úplnost: UPS jsem zapojil zkusmo, poněvadž předpokládám, že má kvalitní filtry asi na vstupu i na výstupu. Původně jsem do přívodu připojil krabicový filtr WN85202, kdysi určený pro síťové přívody k citlivým zařízením. Sledovali jsme vliv spínání akumulačního topení, mikrovlnky, pračky, myčky nádobí, čerpadla vodárny, elektrické varné desky, vše negativní. K zapnutí dojde jen tehdy, pokud v místnosti nikdo není a nic není zapnuto, pravidelně v noci. Citlivost spínače se zdá být spíše malá, je nutno se hřbetem ruky dotknout příslušného místa na liště se zabudovaným spínačem. Na poklep spínač nereaguje. Na dotyk kovové lišty s LED pásky také nereaguje. Odpojením a připojením síťového přívodu se LED nerozsvítí.
Jen pro zajímavost, podobný problém měl jeden známý (IT odborník), vyřešil jej časovým spínačem, který zdroj v noci vypne.
Nakonec zkusím koupit jiný spínač (do kovové lišty spolu s LED páskem). Bohužel jsou řešeny jen na pájení a obávám se, že v žádném případě nebudu úspěšný při reklamaci pájeného spínače..
František Šohajda:
Citace
Na dotyk kovové lišty s LED pásky také nereaguje.
To musí být jiný typ spínače.....Mu sí mít spínací plošku spojenou s lištou -většinou přes nerezový šroubek, pak se dá kdekoliv dotknout a zapnout-vypnout, regulovat jas...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana