Jak připojím tlakový spínač k ovládání stykače?
Lukas55555:
Citace: Richard Bako 01.02.2018, 19:30
dakujem, toto som potreboval (na nete som nasiel iny manual k spinacu a tam to bolo trosku zlozitejsie znazornene...)
Zial na nasej skole nas bombardovali inymi informaciami zo sveta elektrotechnik y... a po ukonceni SS nevedeli chalani zapojit krizovy vypinac, ale my s tym tazko nieco spravime ;)
Ja som doteraz dokazal zit bez informacie ako zapojit stykac a teraz ked ho budem potrebovat musim si informacie dohladat alebo sa spytat...
Este jedna vec by ma zaujimala, udaj o napati ovladacieho obvodu
Ten ovladaci obvod bude vlastne tlakovy spinac cize si musim zvolit vykonovy stykac s hodnotou 240VAC. Taktiez hodnota menoviteho prudu som zvolil 12A koli silnejsim kontaktom aby som mal rezervu. Co sa tyka pomocnych kontaktov tie pravdepodobne nebudem vyuzivat na nic - ochranu motora riesim motorovym spustacom.
No neviem. Ono každe relé by malo mať aj návod. Pretože čo som našiel na nete svhemu boli vyvody uplne inak farebne. I keď táto dáva väčší zmysel nakolko na tej mojej bol spínaný N pól.
A takisto je vela druhov... niektore napajanie vyuzivaju i na spinanie, ine majú zvlášť vodič. Niektore maju vypínaci kontakt, ine zapinací ine oba...
Jiří_Hrubý:
Citace: Richard Bako 01.02.2018, 19:30
Este jedna vec by ma zaujimala, udaj o napati ovladacieho obvodu
Ten ovladaci obvod bude vlastne tlakovy spinac cize si musim zvolit vykonovy stykac s hodnotou 240VAC. Taktiez hodnota menoviteho prudu som zvolil 12A koli silnejsim kontaktom aby som mal rezervu. Co sa tyka pomocnych kontaktov tie pravdepodobne nebudem vyuzivat na nic - ochranu motora riesim motorovym spustacom.
230V. A ovládací obvod je vhodné též jistit. Jinak ke stykači lze snadno připojit blok motorové ochrany a je to kompaktnější. Stykač musí mít správnou kategorii zátěže, pak není třeba to řešit volbou vyšší zatižitelnosti . Prostudujte katalogy třeba Schneidera.
Jan Bocek:
Citace: Miloslav Stehno 01.02.2018, 13:35
že by A1, A2?
https://obchod.remont-cerpadla.cz/pdf/DPC-10-NAVOD-CZ-napetovy-2016.pdf
V tom manuálu je vše zcela polopaticky vysvětleno a je tam i schéma zapojení ovládání.
Přesto bych i tak jednoduchou záležitost svěřil osobě odborně způsobilé v elektrotechnic e,
která má v tomto praxi a vystaví vám i protokol o shodě, že je to bezpečné provedení.
Viděl jsem mnoho "bastlů" právě od také ektrikářů a bylo to často i životu nebezpečné.
Pavel 008:
V tom manuálu mě zaráží jedna věc, vlastně dvě. Údaje o vstupním napětí jsou 115-220Vac +-10%. Takže striktně řečeno i s tolerancí +10% se nevejdeme do napěťové soustavy ČR, resp. vejdeme, pokud se sejde tolerance sítě o -4,4% A dále mě zaráží věta u popisu barev o výstupním napětí 230V při vstupním napětí 110V,220V. Když už jsme u těch barev, lze šedý vodič považovat za střední vodič? Je takto vytvořený manuál správný?
Juraj Rojko:
Mě zase v návodu pobavilo zapojení "b) Zapojení s třífázovým čerpadlem 3x220V". To tam je asi schválně jako trest pro ty, co zapojení nenechají na odborníkovi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana