Kam zařadíte 8-patrový BD?

(1/4) > >>

Petr Tobolík:
Kam zařadíte 8-patrový BD?  Je to vliv BD1 nebo už BD2?

Pavel Horský:
8 patrový dům bych zařadil již do BD2.
Parádní pomůcka pro určování VV je zde:  http://slideplayer.cz/slide/2001971/
Kolega Ing. Hlavatý o této problematice parádně přednáší.
Vyplatí se toto shlédnout a navštívit jeho blog   http://www.....cz/

Jan Bocek:
U bytových domů, kde je více než 3 byty, je to vždy BD2 a výše, viz ČSN 33 2130 ed. 3
Pak je lhůta revizí 2 roky a elektrika také trochu jiná než pro BD1.

Jinak ty odkazy na které zde upozorňuje Pavel Horský, patří mezi významné zdroje informací jak pro RT tak pro projektanty. Na příklad 111 slide na téma VV je prostě "něco".....

Petr Tobolík:
To se bude nedobře vysvětlovat... že všichni RT přede mnou...a okolo mne....to dělají špatně, tedy se lhůtou 5 let....a jen já bych dal 2 roky....to si mně radši nikdo neveme...a já budu mít klid))))

Jan Bocek:
Předně každý RT vydává svoji zprávu sám za sebe.
STK také vydává technicko bezpečnostní hodnocení bez ohledu na minulost.
To, že mnozí pochybili přede mnou a to jak již v oblasti projektu, stanovení protokolu o vnějších vlivech a hlavně při výchozí revizi elektrického zařízení a při pravidelných revizích to všichni jen opisuji dokola, ještě neznamená, že to budu dělat také.

Podle mne je lhůta pro společné prostory bytových domů tam, kde je více něž 3 byty nastavená na 5 let, je příliš dlouhá.
BD to jsou podmínky úniku v případě nebezpečí
a zde je nutno porovnat provedení dle ČSN 33 2000-5-56 a také ČSN 73 0810 a proto pro BD2 je stanovená lhůta 2 roky.

RT to uvede do závad a do doporučení přepracovat PVV a upravit lhůty revizi.
Uvést do řádného stavu je věcí provozovatele.

P.S. S tímto přístupem jsme přišli o celou řádu zakázek. Na druhé straně jsme ale získali daleko více zakázek, byli jsme přizváni k vytvoření PVV a k poradenské činnosti. Proto všechno zlé je k něčemu dobré. A nakonec provádění pravidelných revizí v bytových domech není žádné "terno".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana