Kam zařadíte 8-patrový BD?
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Bocek 05.02.2018, 09:50
Podle mne je lhůta pro společné prostory bytových domů tam, kde je více něž 3 byty nastavená na 5 let, je příliš dlouhá.
Tady bych trochu rozlišoval. Je dost rozdíl, jestli se jedná o zánovní domeček se 4 byty (a 8 obyvateli), nebo o 40 let starý panelový 11-patrový věžák se stovkou obyvatel. V tom prvním případě mi přijde i 5 let jako zbytečná buzerace.
Jan Bocek:
Citace: Fuk Tomáš 05.02.2018, 11:24
Tady bych trochu rozlišoval. .....
Samozřejmě je nutno rozlišovat. Je to jen doporučení a provozovatel se sám rozhodne jakou revizní lhůtu určí ( příjme). Jsou objekty, které jsou revidovány ve lhůtě 12 měsíců. Na druhé straně jsou podobné objekty s revizní lhůtou 10 roků. A obojí může být logicky správné....
Původní dotaz byl na BD a co s tím. Lhůta se pak určí podle celkového závěru PVV. Ale rozhodne provozovatel .
Radim Strycharski:
Citace: Fuk Tomáš 05.02.2018, 11:24
Tady bych trochu rozlišoval. Je dost rozdíl, jestli se jedná o zánovní domeček se 4 byty (a 8 obyvateli), nebo o 40 let starý panelový 11-patrový věžák se stovkou obyvatel. V tom prvním případě mi přijde i 5 let jako zbytečná buzerace.
No jo no, logika tady holt není na prvním místě. Dobře udržovaný starý dům s prostředím podle ČSN 33 0300 má 5 let, nový už má smůlu. Starý dobře udržovaný hromosvod podle ČSN 34 1390 má 5 let, nový podle ČSN 62305 už má smůlu. Teď už jenom zbývá, aby nové auto mělo první technickou dříve než po 4 letech.
Petr Tobolík:
PVV... všude co jsem zatím dělal...byl nastaven BD1
Zkusme trochu filozofovat... a prosím nechci nikoho urazit...:
Tzn...že všechny komise co kdy byly okolo mne a stanovovaly VV měly špatné školitele a špatně chápaly normy....
Za druhé....pokud se přejde na 2 roky...kdo to bude dělat? Mám tak trochu dojem, že chladné chodby BD nikoho moc nelákájí....a už teď se RT nedostává...ch ybí 25-30-35-40tníci...nebo se snad mýlím? Mám dojem že se vše okolo zpřísňuje...al e nějak státní správě nedochází...že kromě řidičů MHD v Praze...chybí všichni odborníci...te dy kromě kontrolních orgánů.
Další faktor....když začnu řadit jeden subjekt (v každém městě je vždy více správců BD) do 2-letých lhůt tak se to roznese a bude humbuk ...protože málokdo snese...že sousední BD platí tu zbytečnost 1x5 let...a druhý 1x2 roky....no...a když se toho chytnou média...tak má 7-dmá velmoc o čem psát o:-)
František Šohajda:
Citace
Za druhé....pokud se přejde na 2 roky...kdo to bude dělat? Mám tak trochu dojem, že chladné chodby BD nikoho moc nelákájí....a už teď se RT nedostává...ch ybí 25-30-35-40tníci...nebo se snad mýlím? Mám dojem že se vše okolo zpřísňuje...al e nějak státní správě nedochází...že kromě řidičů MHD v Praze...chybí všichni odborníci...te dy kromě kontrolních orgánů.
Jo chybí, elektrikáři hodně!! Dříve bylo ve třídě 22 elektrikářů, dnes se učí 4 kusy a 3 jdou po skončení řídit kamion po světě a ten jeden chudák tomu moc nerozumí, tak jde dělat k Policii! :'(
Ale to jsme odbočili....
Starý bytový dům má- BD 1...Pochybuji že někdo bude přepracovávat PVV aby více platili než platí! ;D
U nových , které mají BD 2 tam nelte nic měnit, je to dané PVV.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana