Je plastová chránička v zemi požárně odolná?
František Šohajda:
Citace
Je plastová chránička v zemi požárně odolná? Který kabel lze použít do země?
Musí to být v chráničce? (Jen se ptám?)
Pokud položíme kabel,určený do země bude všechno vyřešeno i s požární odolností. :)
Vývody ze země už pořešíme individuálně na místní podmínky.
Lukáš Rotrekl:
Bohužel upravil moderátor. Já v původním dotazu vůbec chráničku neměl. Ptal jsem se obecně na provedení požárně odolné / s funkční inegritou / trasy v zemi.
V příloze přikládám vyjádření jednoho z výrobců kabeláže.
Dále pak od Prakabu mám odpověď:
Citace
děkujeme za váš dotaz. Zrovna jsme dokončili vývoj takového kabelu a uvedli na trh. Běžné FRNC kabely mají problémy s nasákavostí, mohu vám tedy nabídnout kabely PRAFlaDur+, kde symbol + znamená právě odolnost vůči vlhkosti a UV záření.
Jedná se však o kabel vyráběný na zakázku a je potřeba vždy uvažovat nějaké minimální výrobní množství, které je vždy v závislosti na dimenzi od 1 do 5 km.
Katalogové listy naleznete v příloze.
Tady je ale zatím limitující objednatelné množství 5km a dodací termín cca 3 měsíce.
Miroš Jan:
Ještě sem nezažil, že by kabel v trubce, uložen do země, byl příčinou požáru. Jakpak by asi hořelo? :o
Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan 26.01.2018, 15:22
Ještě sem nezažil, že by kabel v trubce, uložen do země, byl příčinou požáru. Jakpak by asi hořelo? :o
Tak to by ses divil.
Vít Rotrekl:
Citace: Miroš Jan 26.01.2018, 15:22
Příčinou požáru možná ne, ale určitě se tou trubkou může šířit. Nedej bože, když by to bylo na nějaké ČS a mohl by do té chráničky vnikat například benzin...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana