Je plastová chránička v zemi požárně odolná?

<< < (2/4) > >>

František Šohajda:
Citace

Je plastová chránička v zemi požárně odolná? Který kabel lze použít do země?

Musí to být v chráničce? (Jen se ptám?)
Pokud položíme kabel,určený do země bude všechno  vyřešeno i s požární odolností. :)
Vývody ze země už pořešíme individuálně na místní podmínky.

Lukáš Rotrekl:
Bohužel upravil moderátor. Já v původním dotazu vůbec chráničku neměl. Ptal jsem se obecně na provedení požárně odolné / s funkční inegritou /  trasy v zemi.

V příloze přikládám vyjádření jednoho z výrobců kabeláže.

Dále pak od Prakabu mám odpověď: 
Citace

děkujeme za váš dotaz. Zrovna jsme dokončili vývoj takového kabelu a uvedli na trh. Běžné FRNC kabely mají problémy s nasákavostí, mohu vám tedy nabídnout kabely PRAFlaDur+,  kde symbol + znamená právě odolnost vůči vlhkosti a UV záření.

Jedná se však o kabel vyráběný na zakázku a je potřeba vždy uvažovat nějaké minimální výrobní množství, které je vždy v závislosti na dimenzi od 1 do 5 km.

Katalogové listy naleznete v příloze.

Tady je ale zatím limitující objednatelné množství 5km a dodací termín cca 3 měsíce.

Miroš Jan:
Ještě sem nezažil, že by kabel v trubce, uložen do země, byl příčinou požáru. Jakpak by asi hořelo? :o

Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan  26.01.2018, 15:22

Ještě sem nezažil, že by kabel v trubce, uložen do země, byl příčinou požáru. Jakpak by asi hořelo? :o

Tak to by ses divil.

Vít Rotrekl:
Citace: Miroš Jan  26.01.2018, 15:22

Příčinou požáru možná ne, ale určitě se tou trubkou může šířit. Nedej bože, když by to bylo na nějaké ČS a mohl by do té chráničky vnikat například benzin...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana