Je plastová chránička v zemi požárně odolná?
Lukáš Rotrekl:
Řešili jste někdo? Já si jen pamatuju na problémy v tunelu Blanka.
Aktuálně mám rozvaděč pod zastřešením na ČS a TOTAL STOP potřebuji dostat k obsluze v kiosku. Jediná trasa rozumná trasa je v zemi.
Je plastová chránička v zemi požárně odolná? Který kabel lze použít do země?
Josef Martinec:
Na jedné stavbě jsem byl u řešení EPS a vzhledem k tomu že dostupné požárně odolné kabely nesnesou ponoření bylo po projednání s projektantem EPS , řešitelem PBŘS a zástupcem hasičů učiněno rozhodnutí o zakončení odolného kabelu na patě objektů a realizací zemní kabelové trasy běžně dostupnými kabely TCEPKPFLE. Netuším ale na co to tenkrát nevlékli aby to odpovídalo.
Jiří_Hrubý:
A co použít "duraline" LSPE jako chráničku a vzhledem k možnosti zatešnění jeho konců je možno použít i nehořlavý kabel.
Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý 25.01.2018, 17:12
A co použít "duraline" LSPE jako chráničku a vzhledem k možnosti zatešnění jeho konců je možno použít i nehořlavý kabel.
V čemkoli "dokonale" zatěsněném se vlhkost časem objeví.
Šel bych cestou ochrany trasy kabelu při požáru.
Radim Strycharski:
Nejsem si jistý, jestli jsem správně pochopil téma. Řeší se tady možnost, že je kabel uložen v duté chráničce, ta je obklopena zeminou a připouští se, že se požár bude šířit dutinou chráničky? Vadí tady šíření požáru podél chráničky z místa A do místa B nebo vadí poškození chráničky a nemožnost jejího dalšího použití po pořáru?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana