Mohu provádět revize VTZ v objektu firmy ve které jsem zaměstnán v HPP?

(1/3) > >>

Dan Horák:

Pracuji ve sklárně jako zaměstnanec v HPP.
Mám platné osvědčení v rozsahu E2A.
V současné době zde provádím pouze revize el. spotřebičů.
Firma má externistu, který pro ní provádí revize jako OSVČ, pán už je v důchodovém věku a plánuje letos skončit. Dostal jsem od něj nabídku převzít to po něm.

Jde mi o to, zda mohu zůstat zaměstnancem firmy v HPP a vykonávat revize pro zaměstnavatele v objektu jeho firmy. Oprávnění firma má. Nebo zda bych musel dát výpověď a být jako OSVČ a zařídit si oprávnění.
Samotný závod, by mne poměru OSVČ zatím neuživil, protože žádné další zakázky kolem nemám.

Jiří Buben:
Jako zaměstnanec na HPP revize provádět můžete a stačí vám k tomu jen osvědčení. Oprávnění by jste musel mít pokud by jste činnost fakturoval. To jako zaměstnanec nebudete.
Má to však svá úskalí. Musíte se obrnit proti výpadům zaměstnavatele typu: "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej."
Ale dá se to, pokud se se zaměstnavatele m dá rozuměn mluvit.
Další úskalí je provozní a autorská slepota. Pokud máte nějaké zařízení dlouhodobě před očima, ztrácíte výhodu nezaujatosti a můžete nějaké drobnosti přehlédnout, právě proto, že je vidíte každý den. Pokud jste nějaká zařízení ještě k tomu navrhoval nebo instaloval, je to ještě ošidnější.

František Šohajda:
Zaměstnání nemá vliv na provádění revizí!
Můžete si i přivydělat jako OSVČ pro svého zaměstnavatele .Musíte mít ale potřebné oprávnění, ŽL a další náležitosti!

Jirka Š. Svejkovský:
Bohužel můžete. Stejně jako já, stejně jako 80% ostatních RT. Dále bez komentáře.

Dan Horák:
 (poklona)  za odpovědi a potvrzení toho, že to tak lze.
Zastával jsem stejný názor, ale nedávno mne jeden známý přesvědčoval, že by to byl něco jako střet zájmu, že to musí dělat osoba, bez závazku k firmě, ale nedokázal říct, jaký předpis to upravuje.
Proto má otázka.
Ty rizika s tím spojená si uvědomuji a bude to řehole, tu některé věci změnit a prosadit, ale s tím počítám. /peníze do investic alfa - omega .../
Ohledně přívýdělku jako OSVČ, mne to oprávnění a ŽL, stejně nemine.
V tom mi zaměstnavatel naštěstí házet klacky pod nohy nebude.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana