Je toto zapojení N svorkovnice na kostru rozvaděče správné řešení?

(1/3) > >>

Břetislav Čech:

Mám provizorně zapojený rozvaděč, jen pár nezbytných okruhů po dobu stavby domu.
Je zapojení lišt PE a N na obrázku správné?
Zarazilo mě, že lišta N (ta horní) je vodivě spojena se skříní rozvaděče zatímco lišta PE (ta spodní) je upevněna na izolovaně.
Já bych to udělal přesně obráceně.

Vít Rotrekl:
Citace: Břetislav Čech  11.12.2017, 13:23

Já bych to udělal přesně obráceně.

Máte pravdu. Mělo by to být obráceně.
Plechový rozvaděč by měl mít rám propojený s PE/PEN svorkovnicí.
Pakliže by v tom rozvaděči byl osazený proudový chránič, který by tam měl být, a rám rozvaděče by byl připojený na PE, tak by okamžitě padal.
Tak nějak tuším, že to dělal nějakej moula a asi bych doporučil nechat si výchozí revizi udělat od někoho nezávislého. Než od toho co ten rozvaděč takto připojil.

Jan Franěk:
Citace: Vít Rotrekl  11.12.2017, 21:57

Tak nějak tuším, že to dělal nějakej moula .....

To spíš hraničí s jistotou.  (norm)

Jen tak namátkou když se podívám, tak krom přehozených PE a N svorkovnic, tak zde chybí několi šroubků na svorkovnicích ale hlavně nejsou popsané jednotlivé vodiče. O řemeslné úpravě ani nemluvě. Obávám se že těch závad tam bude mnohem více a lze předpokládat že i dost podstatných.

Martin Červený2:
To je nádhera ,  řemeslo braňse  :'(

Patrik Mlynar:
"Mám provizorně zapojený rozvaděč, jen pár nezbytných okruhů po dobu stavby domu"

Aj v takom pripade sa povazuje za samozrejme uhladne rovnanie vodicov, navliekanie oznacovacich trubiciek, vykresova dokumentacia a revizia ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana