Co jsou to bludné proudy?
Jiří Bartoš:
Co jsou to bludné proudy?
Setkal jsem s tím tuším v souvislosti s tramvajovými tratěmi (teď nevím, zda šlo o jejich vliv na okolí, nebo na vliv okolí na ty tratě), ale možná je to obecněji použitelný pojem.
Radek Tichý:
- bludný proud
svodový proud do země nebo v kovových konstrukcích zapuštěných do země, který je důsledkem jejich úmyslného nebo náhodného uzemnění
Poznámka: bludné proudy jsou proudy vniklé do země uzemněním instalace na několika místech nebo nahodilým způsobem. Tekou po dráze nejmenšího odporu (v zemi a v podzemních kovových konstrukcích) nekontrolovate lně. Bludné proudy mohou svými korozivními účinky vážně ohrozit životnost kovových částí (potrubí, nádrží apod.) nebo mohou mít nepříznivý vliv na jejich provozní bezpečnost. Účinky bludných proudů se projevují zejména v blízkosti elektrizovanýc h stejnosměrných drah, tramvají a jejich měníren.
To jsem našel na netu.
Milan Karvánek:
více na dané téma: http://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=search2
Jiří Bartoš:
Díky, ale obávám se, že váš odkaz směřuje na stránku "Zapoměl jsi napsat, co mám vůbec hledat?".
Milan Karvánek:
aha, on se zobrazil jen odkaz na nevyplněný vyhledávač, no zadal bych asi "bludné proudy" :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana