Je možné, že PIR funguje chybně díky malému zatížení?

<< < (4/5) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  30.11.2017, 06:58

Tak jednoznačné to není.

Za kvalitu doprovodné dokumentace bych je pověsil za k...e do průvanu. Jsou tam i jiné perly - např. jak si u Philipsů představují úhel 360º.

LubošV:
Čidlo je relé, zapojené na L, L1, N. Zkoušel jsem zapojit klasickou 60W žárovku místo LED světel, vše funguje OK. S LEDkami (také od Philipsu) to blbne. Relé sepne, reaguje na pohyb OK, ale vypíná se vždy po 15s, jakkolik kroutím s nastavením délky intervalu.

Napadá tedy někoho nějaké řešení? Jen pro úplnost - elektriku mi projektoval profík a teď se k ničemu nehlásí, protože prý jsme si vybrali svítidla sami... :-(

Jde mi o to, zda nefunkčnost PIR je způsobena již jen tím, že tam je zapojeno LED svítidlo, nebo jen malou zátěží? Tedy kdybych zvýšil zatížení přidáním odporu nebo dalšího klasického svítidla, může to pomoci? Nebo prostě kdykoliv bude zapojena LED, přestane fungovat?

LubošV:
Citace: Jiří Schwarz  30.11.2017, 07:42

Možná by naznačil jeden pokus jak to u tohoto výrobku je se spínáním LED

Já jsem se setkal s podobným problémem, na vývod L´ jsme přidali klasickou žárovku a chovalo se to stejně. Bez LEDky to bylo OK. Jako kdyby se v tom světle LEDky objevovalo něco ve světelném spektru, co nějak "zmátlo" PIR snímač

Pane Schwarzi, myslíte že LED to PIRko může ovlivnit zářením, tedy "svým světlem"? Nebo že to ovlivní nějak přes dráty

Václav Třetí:
Ovlivnění může být oběma cestami. Spínané zdroje používané k napájení LED mnohdy docela dost ruší v širokém pásmu kmitočtů (již se zde o tom psalo vícekrát, já sám se setkal se zářivkovou LED trubicí, co rušila v rozsahu 30 kHz až 30 MHz). Citlivost na světlo LED můžete eliminovat nastavením čidla tak, aby spínalo i při denním světle.

Jan Franěk:
Osobně jsem z přístupu této firmy zklamán. Nejen že návod obsahuje málo důležitých technických informací, navíc je plný všeobecných informací i těch které k tomuto výrobku nepatří.  Dost to podceňují. Za mne veliké mínus.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana