Budou ČSN zdarma ?

<< < (9/18) > >>

Josef Hájek:
Bohužel,i my autorizovaní inženýři a technici elektro musíme být povinně v komoře....plat íme stavařům jejich navoněné listy na křídovém papíře,kde se o elektriku nezavadí....ne účelně vynaložené peníze.
Roční poplatek komoře 2800,-.Normy dále nutno kupovat,stojí tisíce.Lepší by bylo zveřejňování norem na netu,ČNI státní institucí pod nějakým ministerstvem. Všichni by byli informováni,zlepšilo by se právní vědomí a normy by se více dodržovali.Nyn ější stav nechápu.Inform ační technika je tak vyspělá,ale nevyužívá se.

Kamil Novák:
Citace: Josef Hájek  02.02.2007, 14:18

normy by se více dodržovali.

Závidím vám váš optimismus.
Ti, kteří na normy kašlou tak to asi nedělají kvůli jejich nemravným cenám. A až budou normy na netu (to je zase můj optimismus),  tak by si je museli najít, stáhnout, vytisknout a hlavně PŘEČÍST a dát do souvislostí.
A to se asi nestane  (no)

Jiří Bartoš:
Citace: Kamil Novák  02.02.2007, 14:49

Závidím vám váš optimismus.

Já bych byl z Vašeho pohledu optimista. Bylo zde napsáno, že

Citace: Josef Hájek  02.02.2007, 14:18

normy by se více dodržovaly.

Nebylo řečeno, že by se vždy dodržovaly, ale více dodržovaly.

Třeba já bych si rád některé normy přečetl, i když bych třeba většině ne zcela rozumněl, ale pokud by se mi nějaká informace hodila, tak proč jí nevyužít? Proč objevovat už objevené. Vždyť co je norma? Je to prověřené technické řešení, které by mělo být bezpečné a jako bonus ještě unifikované.

Jiří Kovanský:
Na téma ceny a dostupnosti technických norem dnes vyšel zajímavý článek v časopise Profit. Vypadá to, že ministerstvo stále nechápe, co to znamená bezplatně, ale aspoň díky za to, že díky médiím dojde ke zlevnění.

Kamil Novák:
http://www.nova.cz/zpravy/?83c=%7Eekon%7E&83e=DO5678&ex5678=technicke-normy-jsou-ilegalne-na-prodej&play=1

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana