Budou ČSN zdarma ?
Pavel Vyplašil:
Řekl bych, že v knihovně nemohu trvale pracovat. Pokud si to nemohu okopírovat, tak je mi to k ničemu. Takovou paměť nemám, abych si pamatoval vše.
Otakar Dosbaba:
To Pavel Vyplašil: Ale je to zdarma ke shlédnutí? Je! ... :(
Bohužel, účel světí prostředky a dobře zaplacené právníky, takže spor bude postaven do roviny slovíčkaření. Na praktickou stránku věci se v tomto případě nehledí, obzvláště je-li to spojeno s nemalým výdejem financí.
Kamil Novák:
Citace: Kamil Novák 23.12.2006, 11:51
Reakce č.3 :
Včera se ozval redaktor z časopisu Ekonom. Ptal se na podrobnosti ohledně tohoto tématu.
Mimochodem, nechtěl vůbec uvěřit, že u nás existuje monopol (ČNI) a že se za normy musí platit. Říkal, že ho tato nehoráznost mimořádně zajímá.
A aby se co nejdříve zorientoval v problematice, tak mě požádal o zaslání několika hlavních informací.
Něco ve smyslu :
- zák.č.22/1997 Sb, §4 - co je norma, §5 tvorba norem a pravidla vydávání
- nezávaznost norem - nějak nemůžu najít ten §
- zák.č.183/2006, § 196 - Stavební zákon - zpřístupnění norem po 1.1.2007
- ?
- ?
- ?
Můžete prosím doplnit další důležité body k tématu ?
Že by se tady nenašel nikdo, kdo by doplnil seznam základních bodů, podle kterých by se rychle nezasvěcený novinář zorientoval ?
Kamil Novák:
Omlouvám se neznámému kolegovi, který už informace doplnil a to PŘÍMO do mojí žádosti na předchozí stránce.
Pakliže to nebyl někdo z teamu správců tohoto fóra, tak nechápu, jak se mu to prakticky povedlo. (ssur) (ssur) (ssur)
(wall) Nelamte si hlavu, byl to opravdu jeden z mnoha moderátorů, jak jste správně vytušil. Nenapadlo mě nic lepšího, než to k těm otazníkům dopsat. A netřeba se omlouvat, za co ? Děláte záslužnou práci !
Kamil Novák:
Přetiskuji dotaz pana Blažka, radaktora EKONOMu :
Citace
tohle mi poslali...
debata se samozrejme bude tocit okolo pojmu "pokud tento zakon nebo jiny pravni predpis,vydany k jeho provedeni stanovi povinnost postupovat podle technicke normy (CSN, ČSN EN), musi byt tato technicka norma bezplatne verejne pristupna". podle tohoto vykladu se to tyka pouze explicitne stanovene povinnosti - co vy na to??
Jelikož tento zákon nic takového nepožaduje a prováděcí předpis asi ještě žádný není, tak jsme asi zase utřeli.
Co vy na to ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana