Budou ČSN zdarma ?
Jan Šlosárek:
To je sice velice zajímavá zpráva,která ale nic neřeší. Stavební zákon/nový/ o takových privilegiích nic neříká. V § 196 odst.2 je text : Pokud tento zákon nebo jiný právní předpis vydaný k jeho provedení stanoví povinnost postupovat podle technické normy (ČSN, ČSN EN), musí být tato technická norma bezplatně veřejně přístupná. Není tady ani slovo o žádné skupině lidí a ani o tom,že bude poskytnuta nějaká úlitba za režii
Kamil Novák:
Ono je to ještě jinak. Dostal jsem odpověď od ČNI, kde je uvedeno, že nemají se zákonem č.183/2006 Sb. nic společného a že tento je v kompetenci Ministerstva pro místní rozvoj.
Takže ona dohoda mezi ČNI a ČKAIT nijak nesouvisí s oním zveřejňováním norem.
Je to pravděpodobně pouze náhodná časová shoda.
Jan Šlosárek:
To: Novák
Bohužel to se dalo čekat v našem Absurdistánu ČNI nad zákon. Trošku odbočím: Zrovna dnes jsem byl odhlásit své staré dobré auto a samozřejmě dle zákona jsem předložil i potvrzení o ekologické likvidaci /700,-/ Jeden další chudák likvidoval přívěsný vozík za OA,Chtěli to po něm také,neměl,byl vyhozen.To je zase ten druhý extrém - dodržujeme literu zákona za všech okolností.
Miroslav Minařík:
Honzo máš pravdu, to dodržování zákona do posledního puntíku te strany úředníků je někdy tak provokující, že se lidé naštvou, mávnou rukou a zařídí se podle toho.
A tak máme zástupy lidí, kteří hlásají dodržování pravidel, ale stejně si každý nějaký ten svůj přestupek potají spáchají. (whist)
Ještě jedna mylná domněnka se pohybuje mezi lidmi!
Pokud EU všem svým členským zemím nařídí pravidlo, pak platí. Předpokládejme, že se vyskytnou nějaká dočasná omezení (např. pracovní trh) ale očekávat, že bude EU čekat, až se nám zde zvednou příjmy na uroveň ostatních států, to je přece nesmysl.
Chtěli jsme do EU? Tak tu jsme a kde na to vezmeme je náš problém. Žádný velký bratr nás nebude vytahovat z bryndy pouze proto, že někdo neví co má dělat! (bigbb)
Tedy ceny norem jsou evropské, pouze my na to nemáme příjmy.
Georgis Fasulis:
Dovolte můj názor.
Pokud ten zákon o veřejně a zdarma přístupných ČSN u nás platí, pak prostě platí a je úplně jedno jakých je ČNI členem. Já mohu být členem pionýrů, ale daně platit musím a zákony dodržovat také.
Takže, minimálně po dobu dokud bude tento zákon platný, jsou povinni ČNI ze zákona tyto normy poskytnout a zdarma!! Jinak porušují zákon! Pokud bychom to dali k soudu, nemají šanci! Kecy o členství v nějákých spolcích EU jdou úplně mimo a v žádném případě nejsou nad Zákonem!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana