Budou ČSN zdarma ?

<< < (4/18) > >>

Pavel Horský:
Pane Molnár, s touto informací jste mě velice překvapil.  :-[ 
Nenašlo by se třeba řešení díky tomuto portálu?

Petr Doležal:
Shodou okolností jsem včera na ČKAIT psal:
rhnizdil@ckait.cz 
Datum: Neděle, 3. prosince 2006 - 21:13:37

Jako projektant elektro se cítím diskriminován tím, že Komora se
zabývá přístupem na ČNI pouze v oblasti stavebních norem.
Doležal Petr

P.S. Elektrotechnic i sice nemají svou komoru, nicméně autorizovaní elektroprojekt anti jsou členy Komory. Taky platí nemalý roční poplatek (tuším, že 3600 Kč)]

Petr Doležal:
Ještě z jiného soudku, odpověď z ČKAIT na můj dotaz, ohledně § 196 zákona 183/2006 (nový stavební zákon):

Vážený pane,

§ 196 odst.2 zákona č.183/2006Sb.,  je výsledek 10 r. snažení vedení ČKAIT. Jeho důsledné plnění bude od 1.1.2007 nejenom záležitostí Komory, ale hlavně zákonodárců ve spolupráci s ČNI.
S pozdravem
kancelář ČKAIT Praha
Snad to neskončí u ústavního soudu a dopadne to dobře (funny)
Jsou na to ještě 3 týdny

Josef Kofroň:
Vážení kolegové, zasílám pro zajímavost:

Dotaz: (na CSNI)
Jakou formou budete realizovat od 1.1.2007, dodržování zákonů této republiky!?!?
Viz:
STAVEBNÍ ZÁKON  č.183/2006, § 196
(2)Pokud tento zákon nebo jiný právní předpis vydaný k jeho provedení stanoví povinnost postupovat podle technické normy (ČSN, ČSN EN)
,  musí být tato technická norma bezplatně veřejně přístupná.

(poklona)  za odpověď

Kofroň Josef

,

Vámi citované ustanovení nového "stavebního zákona" je v rozporu s povinnostmi ,
vyplývajícími z členství Českého normalizačního institutu v evropských a
mezinárodních normalizačních organizacích.  Z tohoto důvodu ČNI spolu s MPO a
MMR podniká patřičné kroky k modifikaci tohoto ustanovení.
Zdarma dostupné budou pouze normové hodnoty z některých norem, bližší informace
podá Ministerstvo pro místní rozvoj - tam také směřujte případné dotazy.

S pozdravem

Hana Štěpánová
oddělení informací

Český normalizační institut
Biskupský dvůr 5
110 02 Praha 1
Tel: 221 802 130
javascript:replaceText(' :D',  document.forms .postmodify.me ssage);
Smíchjavascrip t:replaceText(' >:(',  document.forms .postmodify.me ssage);
Hněvjavascript:replaceText(' :(',  document.forms .postmodify.me ssage);
Smutek

Kamil Novák:
Že by CENELEC nařizoval ČNI prodávat technické předpisy za (nemravné) peníze? To se mi nějak nezdá.
Opravte mě prosím někdo, jestli se pletu, ale když jsem před časem pobýval v Německu, tak tam byly VDE a DIN jen na základě jakési registrace volně přístupné. A že by kvůli tomu někdo hrozil, že Německo vyloučí z nějaké party, jsem si nevšiml.

Na příkladu ČKAIT je ale jasně vidět, jak "výhodné" je, když máme (v elektro profesích) minimálně jednu partu (asociaci, svaz, společenstvo, cech nebo unii) skoro v každém okrese.
Na stránkách Min.vnitra, v seznamu různých spolků, jsem jich jen do písmene E napočítal 24!
A jelikož Brňáci se nekamarádí s Pražáky, Hradečáci s Pardubickými, Liberečtí s Jabloneckými atd.,  tak jsme sice skvěle nezávíslí, ale jak je vidět na příkladu ČKAIT, je to hodně krátkozraké.
Ale zase se nám to mezi elektrikáři jen hemží mnoha cechmistry, jednateli, předsedy, prezidenty a jinými vedoucími.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana