Lze odrušit křovinořez?

(1/2) > >>

Kantor Jaroslav:
Křovinořez s benzínovým motorem ruší sousedům televizní příjem po výměně antén na příjem digitálního signálu. Při starých anténách (běžná síť se zesilovačem) byl příjem bez problémů.

František Šohajda:
Tam může max. rušit "neodrušená" svíčka, popř. neodrušená fajka...jinak nic.
Správně od výrobce by to mělo být odrušeno.

Kantor Jaroslav:
Citace: František Šohajda  09.09.2017, 16:58

Tam může max. rušit "neodrušená" svíčka, popř. neodrušená fajka...jinak nic.
Správně od výrobce by to mělo být odrušeno.

Díky za úvahu ,  ale proč to tedy nerušilo před tím,než vyměnili ty antény?? I já mám na domě bezdrátový přijímač pro příjem televize a mi  to nic nedělá!!

Vít Rotrekl:
A nerusi sousedy pouze kraval toho krovinorezu?

Jiří Schwarz:
"Anténa pro digitální příjem" je z technického hlediska dost nesmysl!

Z jistého pohledu je možné tvrdit, že "analog" si "nechal ledacos líbit",  některé rušení sice "bylo v obrazu vidět",  ale dalo se koukat.
U DVB-T dokud dokáže dekodér ze signálu vybrat dost dat a něco "dopočítat",  kvalita se nemění a pak naskočí "čtverečky" nebo hláška No signal...

Je to jednak o poměru mezi užitečným a rušivým signálem, ale také o tom, jaký signál dokáže zesilovač zpracovat než dojde k "přebuzení",  což v analogu vadilo méně než v DVB-T, také záleží na tom jestli je použití zesilovač a jaký, protože "energie jiskry" klesá se stoupající frekvencí, takže zesilovač, který funguje od 170MHz (nebo dokonce od 470MHz, což na DVB-T stačí),  je tak trochu odolnější proti rušení "jiskřením" než zesilovač, který funguje "zbytečně" od nižších frekvencí... A pak je to i o anténě, symetrizačním členu, jak moc je potlačen příjem nižších frekvencí, jak moc se na "příjmu" podílí svod (anténní kabel)...

Ta problematika jednak tak úplně nezapadá do zaměření tohoto webu a pak je tu příliš "neznámých" aby se dalo čekat "100% řešení na dálku"   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana