Daniel Norek
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 07.09.2017, 09:48 » |
|
Jak funguje klasický proudový jednofázový chránič vím, ale v případě třífázového mi nejde do hlavy, když motor přepnu z hvězdy do trojúhelníku, jakto že chrániči nevadí, že se po N nevrací nic a nevypadne?
|
|
|
|
|
Soukupp

OSVČ
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 18.06.2019, 08:50 » |
|
Jak funguje a na co se používá třífázový proudový chránič bez N pólu. Narazil jsem na starý proudový chránič s jističem Merlin Gerin, přes který jdou jen tři fázové vodiče. Pravděpodobně byl na něho připojen motor. Tento chránič nejde připojit na instalaci k motorové zásuvce? Ještě jsem se s tím nesetkal.
|
Elektrorevize E2A, okres Prachatice, Jižní Čechy, e-mail: petr.soukup@post.cz, tel: +420 776 374 700
|
|
|
|
|
Soukupp

OSVČ
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 18.06.2019, 09:46 » |
|
To já vím, že to je 300mA. Fotka je pouze ilustrativní, protože chránič, který jsem viděl je D16A, 30mA. Takže půjde použít jen na motor, který nepotřebuje nulu a ne na zásuvku 16A/400V do které mohu připojit cokoliv.
|
Elektrorevize E2A, okres Prachatice, Jižní Čechy, e-mail: petr.soukup@post.cz, tel: +420 776 374 700
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 18.06.2019, 09:46 » |
|
Takže půjde použít jen na motor, který nepotřebuje nulu a ne na zásuvku 16A/400V do které mohu připojit cokoliv.
Ano, tak to přesně je.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Ižák Ctibor

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 22.06.2019, 17:39 » |
|
Prúdové chrániče pracujú na tom základe, že čo do spotrebiča privediem, musí sa aj vrátiť bezo zbytku. To znamená, všetká energia sa vráti do zdroja cez tento obvod. Či to už cez fázové, alebo N vodič. Akonáhle mi nejaký prúd z tohoto obvodu pôjde"bokom", to znamená, niekde pretečie inde, ako v rámci tohoto obvodu, ochrana zistí, že sa niečo "stratilo" a preto vypne. Podrobnejšie vysvetlenie určite tu ešte bude, ale pokiaľ z tohoto nepochopíte základ PCH, treba si to podrobnejšie naštudovať z dostupnej literatúry.
|
Najkrajší pocit je hrejivý pocit pri srdci z dobre vykonanej práce.
|
|
|