Proč ruční bruska vyhazuje jističe a přes prodlužovací kabel ne?

<< < (3/4) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: RomBal  14.08.2017, 22:51

Rychlovarná konvice o stejném výkonu, zapojená přímo do zásuvky, jistič neshazuje,bruska ano! Nechápu to!

Rozběhový proud brusky je několikanásobe k jmenovitého proudu (pokud nemá omezovač). Rychlovarka žádný rozběhový proud nepotřebuje.

Jiří Kubík:
Měl byste v první řadě napsat, jestli ji používáte dlouho a
začala to dělat v poslední době, nebo jste ji někde získal
a zjistil to až po zapojení u vás doma.
Mohl by to být také letitý výrobek z Bulharska, který byl těmi
velkými rozjezdovými proudy známý.

Prodlužovačce se nedivte.
Já ji někdy používám k regulaci svářecího trafa, které bylo vyrobeno
na 220 V a dnešních, u nás většinou 237 V, sváření poněkud komplikuje.

:)

Maroš Klein:
Citace: RomBal  13.08.2017, 18:12

Ruční bruska 2000W/ 9A/ 230V/ tř.II vyhazuje jističe o hodnotě 16A s  char.B.
Jakmile ji do stejné zásuvky zapojím přes prodlužovací kabel cca. 5m dlouhý, všechny jističe drží.
Proč?

Skutočne vyhadzuje ističe? Koľko? Tri, štyri?  :)
Ja mám skôr dojem že jeden a aj ten už bude konštrukčne v stave, že ledva udrží sám seba. Skúste iný, kvalitnejší, napríklad taký ako má sused. ;)
A skúste to cez ten predlžovák zapnúť tak 10 - 20x za sebou. Ak je ten istič na hrane, možno povolí aj cez ten predlžovák.

David Frýba:
Vaše testy bych připisoval vadnému jističi. Zkuste zapnout ruční brusku z jiného zásuvkového okruhu v domě, který je jištěn rovněž jističem 16A s char. B.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: David Frýba  20.08.2017, 10:14

Vaše testy bych připisoval vadnému jističi. Zkuste zapnout ruční brusku z jiného zásuvkového okruhu v domě, který je jištěn rovněž jističem 16A s char. B.

To už tazatel zkusil:

Citace: RomBal  14.08.2017, 22:51

Zašel jsem ji vyzkoušet k sousedovi, který je připojen ze stejného elektroměrovéh o pilíře, strčil ji přímo do zásuvky a k výpadku rovněž nedošlo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana