Mohu na prodlužovacích přívodech provádět revizi pouze jednou za 2 roky?

<< < (4/5) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Jonáš  17.03.2022, 13:48

To jsou mě novoty. Tak začínající právník, co sotva dostudoval, už ví, že norma 33 1600, řekněme 33 1600 ed.2, je závazná. A na základě čeho se tato norma stává ZÁVAZNOU? Někteří zde diskutující to patrně vědí. Pokud to není tajné, nechám se poučit.

Normu zezávazní předpis vyšší právní síly, a to bud odkazem výlučným nebo indikativním.

Kamil Novák:
Lehce se vmísím do diskuse - a nevadí že ČÚBP od roku 2005 neexistuje?  :-\

Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák  19.03.2022, 21:00

Lehce se vmísím do diskuse - a nevadí že ČÚBP od roku 2005 neexistuje?  :-\

Bezpečnosti či inspekce práce máš v běžném právním světě jedno, povětšinou ošetřeno výrazem nástupnický... ....

Valenta.Petr:
Není mi jasná ta zmínka o NV378/2001. Tam myslíte § 4 (2)? Přece nemohu srovnávat prodlužovací přívod v kanceláři, kde u počítačů se mu nijak vyhnout nelze. Navíc, kromě výjimečných případů, je provozován hluboko pod své možnosti. A dát rovnítko na prodlužovací přívod odpojený a používaný, klidně ve stejné kanceláři, pro různé účely (úklid nebo někdo donese NB). V prvním případě je riziko závady stejné, jako u pevné instalace. V
 druhém je kontrola na místě. Možná jsem toho ještě málo viděl, ale nedovedu si ve větší firmě představit, co rok kontrolu na všech PP. Tzn. i vypínat počítače a další spotřebiče.

František Šohajda:
Hlavně si nastudujte normy ČSN 331600,ed.a jejich doplnky, ČSN EN 50678,ČSN EN 50699
U těchto norem najdete že revize se mohou provádět u určitých míst a spotřebičů až po 98 měsících (8let).....
Jednou za dva roky je jiná kategorie!
Nebudu to tu rozepisovat!Chce to nastuduvat. (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana