Mohu na prodlužovacích přívodech provádět revizi pouze jednou za 2 roky?

<< < (3/5) > >>

Miloslav Stehno:
Nesnažte se více.... slova jako "d-ě-k-u-j-i" apod jsou zde "zakázané" ...

Jaroslav Jonáš:
To jsou mě novoty. Tak začínající právník, co sotva dostudoval, už ví, že norma 33 1600, řekněme 33 1600 ed.2, je závazná. A na základě čeho se tato norma stává ZÁVAZNOU? Někteří zde diskutující to patrně vědí. Pokud to není tajné, nechám se poučit.

David Hruda:
Citace: Jaroslav Jonáš  17.03.2022, 13:48

To jsou mě novoty. Tak začínající právník, co sotva dostudoval, už ví, že norma 33 1600, řekněme 33 1600 ed.2, je závazná. A na základě čeho se tato norma stává ZÁVAZNOU? Někteří zde diskutující to patrně vědí. Pokud to není tajné, nechám se poučit.

Sice se tohle týká první edice, ale předpokládám, že u edice 2 to bude stejně.

Jaroslav Jonáš:
Mám za to, že zabíháte do minulosti, kdy normy ČSN byly skoro jako zákon a byly prakticky všechny závazné. Až novela zákona 22/1997 z roku 2000 uvádí, že české normy ČSN jsou obecně nezávazné. Proto mi není jasné, jakým předpisem by se měla ČSN 33 1600 ed.2 stát závaznou.

Jiří Schwarz:
Dokument (nejen norma) se může považovat za závazný, pokud na něj odkazuje jiný závazný dokument, právní předpis,...
Takže když se omezíme na pracovně-právní vztahy, tam nám zákon 309/2006 předepisuje revize, takže bych bral vážně normu, která popisuje rozsah a způsob provedení revize.
Jestli mě "závaznost" v tomto případě rozcupuje zkušený právník nebo ne by bylo na úplně jinou diskusi

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana