Je zakázáno instalovat zásuvku za mikrovlnnou troubu?

(1/3) > >>

Kamil Novák:
Byl jsem v jednom zrekonstruovan ém bytě a vedle mikrovlnné trouby, volně stojící na polici v kuchyni, byla na pevném kabelu instalována šňůrová zásuvka.
Když jsem se pídil po důvodu tohoto paskvilu, tak mi majitelka sdělila, že původně byla zásuvka plánována do prostoru za MW, ale "kuchyňáři" (Oresi) jí tvrdili, že zásuvka za MW nesmí být a tak jí nechala takto, zbastleně přemístit vedle.
Je snad někde uvedeno, že by za MW nesměla být zásuvka ? Jestli ano, tak nechápu proč..  :-[

Vít Rotrekl:
Napada me jediny duvod, a to prostorovy,  ze by se za tu mikrovlnku nevlezla...

David Hruda:
Já mám za MW dvě zásuvky, ta druhá je pro troubu, která je pod MW. Zatim to nikomu nevadilo.

Jan Franěk:
Velmi záleží na konkrétní MW, ale především jejím umístění. Pokud ji instalujete nad troubu, do kuchyňské věže, je hloubka dostatečná i pro zásuvky za MW. Pokud ji instalujete jen do horních skříněk, bývají mělčí a zásuvka zde umístěná může být problém. Pak se připravuje do vedlejší skříňky.

Jiří Schwarz:
Ono by se dalo ještě trochu rejpat do jedné maličkosti.
Taková rychlovarná konvice je zařízení, která má jakési "funkční spínání" ale vidlice se používá k odpojení, "úplnému vypnutí".
Pokud by některý výrobce mikrovlnky měl v návodu cosi o "odpojení, úplném vypnutí" spotřebiče, "norma" umožňuje využít k vypínání spojení vidlice - zásuvka, ale pak je třeba aby to bylo přístupné...
(je to již delší dobu, byl to starý model, bez "digitálních funkcí, hodin...",  ale setkal jsem se s doporučením odpojit od přívodu v době delší nepřítomnosti)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana