Je zakázáno instalovat zásuvku za mikrovlnnou troubu?

<< < (2/3) > >>

Vít Rotrekl:
Citace: Jiří Schwarz  19.07.2017, 12:10

Ono by se dalo ještě trochu rejpat do jedné maličkosti.
Taková rychlovarná konvice je zařízení, která má jakési "funkční spínání" ale vidlice se používá k odpojení, "úplnému vypnutí".
Pokud by některý výrobce mikrovlnky měl v návodu cosi o "odpojení, úplném vypnutí" spotřebiče, "norma" umožňuje využít k vypínání spojení vidlice - zásuvka, ale pak je třeba aby to bylo přístupné...
(je to již delší dobu, byl to starý model, bez "digitálních funkcí, hodin...",  ale setkal jsem se s doporučením odpojit od přívodu v době delší nepřítomnosti)

A co takhle vypnutí jističem?

David Nejedlý:
Funkční spínání jističem  ::) ,  když si řeknu že rozvodnice ve starším RD je většinou o patro níž než kuchyň.Tak pokaždé jít o patro níž + ta "oblemcaná" rozvodnice od připravovaných jídel a každou chvíli nefunkční jistící prvek z důvodu častého spínání je docela usměvné.

Ludvík Kubík:
Citace: Kamil Novák  18.07.2017, 20:48

Když jsem se pídil po důvodu tohoto paskvilu, tak mi majitelka sdělila, že původně byla zásuvka plánována do prostoru za MW, ale "kuchyňáři" (Oresi) jí tvrdili, že zásuvka za MW nesmí být a tak jí nechala takto, zbastleně přemístit vedle.

Nejsem šťoural, ale chybí mi zde důvod, proč nesmí být zásuvka za MW troubou. To ti kuchyňáři jen konstatovali, anebo zdůvodnili?

Vít Rotrekl:
Citace: David Nejedlý  19.07.2017, 19:58

Funkční spínání jističem  ::) ,  když si řeknu že rozvodnice ve starším RD je většinou o patro níž než kuchyň.Tak pokaždé jít o patro níž + ta "oblemcaná" rozvodnice od připravovaných jídel a každou chvíli nefunkční jistící prvek z důvodu častého spínání je docela usměvné.

Předpokládám vypnutí jističem jednou dvakrát do roka, když člověk odjíždí na delší dobu pryč, případně při nějekém servisu...

Neznám nikoho, kdy by si zásuvkové okruhy vypínal denně.... Tedy pokud to nemá v nějaké systémovce a není to zautomatizovan ý např. se zastřežením objektu.

Kamil Novák:
Citace: Ludvík Kubík  19.07.2017, 21:37

Nejsem šťoural, ale chybí mi zde důvod, proč nesmí být zásuvka za MW troubou. To ti kuchyňáři jen konstatovali, anebo zdůvodnili?
No právě že to jen konstatovali. A proto jsem učinil dotaz do firmy Oresi, na základě čeho se musel provést ten paskvil (pevný kabel + šňůrová zásuvka).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana